Renault Scenic: startproblemen bij warme motor

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5

Hallo,

Sinds een aantal maanden start onze renault scenic moeilijk. Bij koude motor (vooral 's morgens als ik weg rij) start de auto meestal in een of twee keer. Wanneer de auto vervolgens een kwartiertje of halfuur stil staat moet de startknop wel 8 tot 10 keer worden ingedrukt, voordat de motor loopt!

Wie weet waar dit aan ligt?

kfs_m

Geplaatst door kfs_m (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

waarschijnlijk bedoel je dat de motor warm slecht aanslaat? Laat de retour opbrengst van de verstuivers een contr. Verder al storingsgeheugen uitlezen? kunnen ze gelijk in de life data lijst de brandtofdruk contr met warme start...

kfs_m (0), 12 jaar geleden

Maarten4874; alvast bedankt voor deze reactie. Heb zo pas te horen gekregen dat morgen de opbrengst van de verstuivers wordt gecontroleerd! Wordt vervolgd.

kfs_m (0), 12 jaar geleden

De verstuivers zijn inmiddels gecontroleerd op de volgende manier: De retourleidingen zijn aangesloten op kleine maatbekertjes. Daarna de auto een tijdje laten lopen en kijken hoeveel brandstof in iedere maatbeker komt. Het blijkt dat 3 van de 4 verstuivers een ruime hoeveelheid brandstof terug laat vloeien via de retourleidingen. Deze 3 verstuivers zijn dan teveel ingesleten, zodat de druk afneemt. Binnenkort worden alle verstuivers vervangen.

Nog even wat gegevens: de betreffende auto is een renault grand scenic 1.5 diesel uit 2004, en heeft nu 210.000 km gereden.

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

dan vermoed ik wanneer de verstuivers vervangen zijn het probleem is opgelost.

kfs_m (0), 12 jaar geleden

Vandaag zijn 3 van de 4 verstuivers vervangen. Het eruit halen en plaatsen van nieuwe verstuivers stelt niet zoveel voor. De nieuwe verstuivers moesten eerst wel worden ingelezen door de computer voordat ermee kon worden gereden. Maar het resultaat is er! De auto start zonder problemen, ook met warme motor! Tevens is het volgende probleem verholpen; wanneer flink werd doorgetrokken (in iedere versnelling) kreeg ik een piepsignaal en een stopteken in het dashboard. De vermelding 'inspuiting defect' verscheen dan een tijdje, maar ging daarna ook weer weg.

De auto rijd weer top :)

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

mooi. Bedankt voor de feedabck!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.