Renault Scenic: relais achterruitenwisser

Bouwjaar: 1999

Hallo allemaal.

Zou iemend mij kunnen vertellen welk relais het is (en waar die zit) die kapot kan zijn van mijn achterruitenwisser.
Zekeringen zijn niet kapot maar heb geen stroom op de stekker.

Mvg Don

DonnyD

Geplaatst door DonnyD (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Heino4267 (240), 12 jaar geleden

De kans is klein dat het een relais is. Het is namelijk veel meer voor de hand liggend dat de kabels in de kabeldoorvoer bij het achterklepscharnier zijn gebroken.

Je kan dat zelf controleren door dat open te maken en tijdelijk te meten op een naald die je met een tang in de draad steekt.
Zo meet je op elke draad "voor de kabeldoorvoer" (dus zeg maar onder het dak) naar dezelfde draad op de stekker bij de ruitenwissermotor of je onderbreking hebt.
Met kabelverbinders aan weerszijden van de doorvoer kan je bij een gebroken draad een nieuw stuk draad in de kabeldoorvoer monteren.
Gebruik daarvoor wel draad die een gelijke doorsnede heeft als de draad die hij vervangt, en van een type dat geschikt is voor een auto, anders zit je binnenkort met hetzelfde euvel te kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.