Renault Scenic: Startproblemen Renault Scenic

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Beste Forumleden,

Ik heb sinds kort een Renault Scenic gekocht uit 2004 met 100000km op de teller. Had ik volgens mij beter niet kunnen doen: Stuurstang vervangen, fusseekogels en nokkenaspoelie, totaal zo'n € 1000,- bovenop de aanschafprijs! Jammer

Maar goed, het volgende dient zich nu weer aan, hij start af en toe slecht. Als ik gas bijgeef bij het starten doet hij het wel, maar zonder gas, is hij erg lang bezig, of moet ik het meerdere keren proberen.

Heeft iemand een idee wat het kan zijn en hoe op te lossen? Heb iets gehoord van een BDP gever o.i.d., kan dat het zijn of is het iets anders?

Ik hoor het graag!

Kassie

Kassie4321

Geplaatst door Kassie4321 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

sgm (0), 13 jaar geleden

Jammer van de extra kosten. Komt helaas wel vaker voor bij de aankoop van een gebruikte auto. Meestal is er een reden waarom de auto weg werd gedaan. Voordeel is wel dat je er weer makkelijk een hele tijd tegenaan kunt en je weet dat de auto nu het nodige onderhoud heeft gehad.

Over het startprobleem: gaat het storingslampje aan tijdens het starten of tijdens het rijden? Zijn er nog andere dingen die niet helemaal 100% zijn? Zoals een slechte startmotor of een accu die al oud is? De auto heeft geen LPG installatie?

Kassie4321 (0), 13 jaar geleden

Jah elk voordeel.....

Storingslampje brand niet tijdens het rijden is echt puur alleen bij het starten. startmotor en accu zijn goed (bij mij bekend) Inderdaad geen LPG

sgm (0), 13 jaar geleden

OK, dan verwacht ik ook niet dat er een storing is opgeslagen. Als het geen bekende klacht is, dan denk ik dat het toch een bezoekje aan de garage wordt. Hopelijk heeft een ervaren monteur nog een idee voor je.

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

gasklep reinigen en laten inleren

Kassie4321 (0), 13 jaar geleden

Kan je iets specifieker zijn, kosten en wat is het precies. Tis een benzine auto en ik ben een leek!

Thnx!

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

gasklep is de klep die reageert op je rechter voet ,als ie vervuilt is krijg je jou probleem,
als ie ie gereinigd moet de basis stand weer ingeleerd worden.
kosten ik denk een tientje of 5

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.