Renault TRAFIC T42F: stop waarschuwing

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: J8S-57 OF J8S-A, Motorinhoud (cc): 2100, Vermogen (kw): 47

Heb sinds kort een Renault trafic t1000 (t42f). Onderweg een waterslang gescheurd teglijk gestopt. Waterslang gerepareerd. Nu blijft op het dashboard het stop lampje branden en start hij niet. Motor draait wel goed rond. Wat nu te doen.

todosloco

Geplaatst door todosloco (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Wat was de oorzaak van het scheuren van de slang? Van daar uit kun je verder redeneren. Wat wil zeggen draait goed rond? Draait de motor zelfstandig of kun je hem starten?
Ondanks dat je denkt op tijd gestopt te zijn, is het goed mogelijk dat een lek langs een cilinderkoppakking oidde oorzaak is geweest van het barsten van de slang. Een zg cilinderlektest zal dat uitwijzen.

kaleido 1 (945) PRO, 5 jaar geleden

Systeem resetten.
Als je geluk hebt wil het soms met de mobile van de accu los te nemen anders met testkast.

todosloco (0), 5 jaar geleden

Het ging om het kleine slangetje van thermostaathuis naar motorblok is tegen vsnaar aangekomen. Gevolg twee sneetjes.

Kan geen connector vinden voor obd tester en reset. Accu al een paar keer losgemaakt. Onder temperatuurmeter brand ook een rood waarschuwingslampje
Koelvloestof is weer op niveau.

En zoalsgezegd motor lijkt verder helemaal in orde alleen zit er een safety blok op.of zoiets maar weet dat niet te resetten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.