Renault Master 2017: Storing

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2300, Vermogen (kw): 96

De bestelwagen houdt kort in bij goed door trekken en bij het rijden op autostrade . Als ik bv 130 km/u rijdt kan het ineens zijn dat hij even kort in houd het is maar een fraxi van een seconde maar dit stoort enorm ook bij een heuvel heeft hij het soms als hij meer moeite moet doen.

Nog mensen met deze problemen

Fouten die er nu instaan

DF1033 rekeneenheid storing signaalberekening
DF 233 herkenning sleutelcode
DF093 markeringslichtenvoor onderbreking of kortsluiting aan +12volt

Uitgelezen met autel mx808

Mvg wesley

Wesley-8

Geplaatst door Wesley-8 , lid sinds 6 jaar geleden

1 Reactie

peleij, 1 jaar geleden

Dag Wesley,

Bedoel je dat wanneer je met constante snelheid rijdt en je gaat accelereren hij dan even inhoudt?
Of en wanneer je op de cruise of speedlimiter rijdt en het bijv. ineens heuvel op gaat hij te traag gas bij gaat geven en hij dus niet soepel op snelheid blijft?

In deze gevallen grote kans dat de egr-klep traag begint te reageren. Dit bleek bij mij i.i.g. het geval. Later begon dit bij mij ook storingen op te leveren, op het moment als de klep veels te traag, of even helemaal niet meer, wilde sluiten. In dit laatste geval dan ook (tijdelijk) veel minder vermogen. Egr blijft open, dus minder lucht/zuurstof wordt aangezogen, dus minder inspuiten en slechtere verbranding.

Als je bovenstaande herkent, kan je een controle uitvoeren door de stekker van de egr los te nemen (motor uit). Na starten zullen er dan een storingsmeldingen over de inspuiting en uitlaatgas verschijnen, maar kan je rustig even mee proefrijden. Is het inhouden met losgekoppelde egr verdwenen, weet je dat je het daarin moet zoeken.

Gr. Marco.

    Dag Marco Het is vooral bij hevig optrekken en als ik lang autostrade rijd durft die het ook wel eens doen.maar als ik normaal rij gewoon rustig heb ik het bijna nooit.ik ben het nu wat aan het uitlokken om het probleem te vinden .ik heb ook nog maar 45000 km . Mvg Wesley - Wesley-8, 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Master of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.