Renault Espace: Storing automatische handrem

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 T

Mijn Renault Espace is voorzien van een automatische electrische handrem. Na revisie van de versnellingsbak doet zich de volgende storing voor. Normaal bij het wegrijden ontgrendeld de handrem automatisch. Dat gebeurt nu soms wel en soms niet. In de display op het dashboard verschijnt af en toe de indicatie `service`en het lampje van de handrem `P`. Na een halve minuut is het weer weg.
Bij uitlezen leek bleek dat de versnellingsbak in de 1 t/m 6e neutraal blijft aangeven in de computer. De achteruit werkt wel goed en bij achteruit wegrijden ontgrendeld de handrem ook direct.

Nu begreep ik dat er een schakelaar op/in de versnellingsbak die defect zou kunnen zijn. Waar zit die en is dat eenvoudig te vervangen. Kan het ook iets anders zijn aangezien het ook tijden goed gaat met wegrijden?

Espace 2004

Geplaatst door Espace 2004 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

teunissen (0), 14 jaar geleden

Ik heb laatst een tip gekregen van Henk Nobach, dat je bij het weg rijden ook wat gas
moet geven.
Ik had er ook soms last van.
Groet Jan Teunissen.

Espace 2004 (0), 14 jaar geleden

Jan, bedankt voor de tip. Ik had ook al geprobeerd met meer "gas"weg te rijden. Het gevolg was dat de rem nog verder werd aangetrokken.
Echter wanneer ik eenmaal rij en dan de handrem aantrek kan ik meestal vervolgens wel gewoon wegrijden en ontkoppelt de rem auto,mmatisch. Het probleem doet zich vooral voor als ik strat en daarna weg wil rijden.

Heino4267 (215), 14 jaar geleden

Je vermoeden dat de auto onterecht denkt dat hij in zijn vrij staat, zou wel eens kunnen kloppen.
Hoe er wordt utigelezen of de auto in vrij staat weet ik niet, dat weet een prof misschien wel.

Espace 2004 (0), 14 jaar geleden

Vorige week bij de Renault dealer geweest om de storing te laten verhelpen. Bleek na dwat zoekwerk in de computer, de schakelaar bij de versnellingsbak te zijn. Eenvoudig te verhelpen gelukkig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.