Renault Espace: Zekering markeringslicht rechtsachter bij rijden met caravan

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 Turbo

Direct na aanschaf van de Renault Espace deed het volgende probleem zich voor:
Wij hingen in 2008 onze caravan Eifelland 395TK (bouwjaar 2005) voor het eerst achter onze nieuwe Espace. Bij het inschakelen van de verlichting ging de zekering van de auto kapot die het circuit van het rechterstadslicht en rechterachterlicht beveiligt. Het euvel kon op tot op heden niet worden verholpen. De caravan is in het technocentrum geheel nagekeken. Er werd niets gevonden en ter controle werd hij achter een andere auto gehangen en is er een uur mee gereden met aangeschakelde lichten. Het euvel deed zich niet voor. Zodra hij weer achter onze Espace werd gehangen, ging het weer mis.
We dachten dat het dan in de contactdoos van de auto zou moeten liggen. Maar de garage heeft bij de Espace alles doorgemeten en kan niets vinden.
Heeft iemand een suggestie?
P en C

P en C

Geplaatst door P en C (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Er zit of ergens kortsluiting of de belasting is te hoog. Hoeveel Ampere is de zekering? Hoeveel Ampere is de zekering voor Links?
Tel de watts van alle lampjes eens bij elkaar op en plaats dat getal hier.
Dus stadslicht en achterlicht auto (mogelijk ook kentekenverlichting), achterlicht caravan, zij-verlichting, eventiueel kentekenverlichting caravan.

P en C (0), 14 jaar geleden

De lampjes van de auto moet ik opzoeken, ik hoop dat die in het boekje te vinden zijn. De lampjes van de caravan weet ik niet, hij staat in de stalling. Ik zou het technocentrum moeten bellen. Maar de zekering is 7.5A en in de vakantie hebben we er ook één van 10 A gehad. Ik kan me niet voorstellen dat de zekering overbelast wordt. Kunnen die lampjes bij elkaar 120 Watt zijn?
P en C

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.