Renault Megane: Stotteren op Lpg.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6i 16V

Goedendag. Ik heb de laatste tijd een vervelend probleem op Lpg als de motor koud is. Als ik de auto gestart heb op benzine en hij springt na een tijdje op Lpg begint de motor met gas geven vreselijk te stotteren. Net of de ontsteking weg valt. Als ik dan weer even overklik op benzine is er bijna niets aan de hand. Als ik dan weer wil overschakelen naar Lpg duurt het weer heel lang voordat hij overklikt (alsof ik hem net gestart heb). Als hij dan wel overklikt en ik geef een flinke dot gas loopt de auto prima op Lpg. Al zet ik hem een uur neer en gebruik hem daarna weer is er geen probleem. Weet iemand wat het kan zijn? Met starten heb ik geen probleem. Hij start altijd in één keer. Auto: Renault Megane cabrio uit 2000 met een 1.6i 16V motor. Gasinstallatie is van AG. Alvast bedankt.Vr.Gr. Radeloze Henk.

henkus4451

Geplaatst door henkus4451 , lid sinds 16 jaar geleden

6 Reacties

Henk Nobach PRO, 12 jaar geleden

Is je koelvloeistofpeil goed?

henkus4451, 12 jaar geleden

Ja,die blijft mooi op peil. Ik weet wat je bedoelt. Je denkt dat het koelvloeistof niet goed bij de verdamper komt, toch ? Volgens mij wel. Ik zal eens voelen als hij warm begint te worden of de slang naar de verdamper warm word. Overigens heb ik de laatste tijd wel,als de motor warm is,dat er herrie uit de kap van de distributieriem komt. Die herrie zou de waterpomp kunnen zijn. Het is wel zo dat het probleem met dat gas al voor het geluid uit die kap was.

andretr, 11 jaar geleden

wij hebben soorgelijk probleem met een megane 1.6 16v uit 2000, is hier al een oplossing voor?

sjaak10918 PRO, 11 jaar geleden

ken de motor niet uit mijn hoofd , maar als het een motor met penbobines is (1 bobine op de bougie) zijn die vaak de eerste verdachten.

primera p11, 11 jaar geleden

Dan loopt tie op benzine ook beroerd met een slechte bobine.
Ik denk toch dat de verdamper bevriest in de koudloopfase.

willyvan PRO, 11 jaar geleden

zou toch in gasinstalatie zoeken denk aan verdamper of hoofdstelmotor,
heb daarvoor testhoofdstelmotor gemaakt kan ik zien of ie regelt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.