Renault Megane: graag hulp bij aankoop van megane

Mijn R19 diesel heeft de geest gegeven , ik heb zo goed als geen enkel probleem gehad met deze wagen. Ik ben van plan om een occasie megane te kopen , van rond het jaartal 2000. Ik dacht aan een Diesel 1.9 of turbo diesel. Kaniemand mij zeggen of dat dit een goeie keuze is. Waarop moet ik letten , zijn de meganes zo betrouwbaar ald de R19. Bestaan er eventueel modellen weinig electronica en die toch de moeite zijn?

van harte dank
Ceceile

cecile l

Geplaatst door cecile l (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Een megane van 2000 is nog het oude model.
Zal al een beste boodschap gedaan hebben van die bouwjaren, 2 ton of meer.
Is vaak het mooie wel van af gereden al.
Recirculatieklep van de airco gaat weleens kapot.
Schokdempers breken weleens af.
Voor de rest zijn het wel sterke auto's.
Nog niet zoveel elektronika malheur.

cecile l (0), 15 jaar geleden

Het gaat om een megane van 2000 turbo diesel 1900 RXE met 117000 km. Is dit ongeveer dezelfde motor als die van de R19 diesel , of is de turbo minder sterk? Ik heb zonder enig probleem 236000 km met mijn R19 gedaan en vorig jaar tegen 130 op en af naar Italie gereden met een verbruik van 5,5l. Hij heeft dan maanden stil gestaan en startte daarna zonder enig probleem bij -10c°. Spijtig genoeg heeft mijn garagist nooit gezegd dat ik de distributieriem moest vervangen. U begrijpt dat ik liefst een motor van dezelfde kwaliteit wil. Ook ben ik bang van de nieuwere modellen met al hun electronica zoals u al zei.
Verder apprecieer ik het franse zitcomfort gezien mijn rugproblemen.
Is de turbo motor van de megane jaar 2000 even goed en met weing of geen electronica of raadt u een ander type aan.? Ik heb geprobeerd wat te weten te komen in een garage van Renault maar daar wisten ze ook niet veel of wilden ze de moeite niet doen om het uit te leggen.

Alvast bedankt voor uw antwoord
Cecile

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Die megane van dat bouwjaar en deze km stand is prima. Een andere motor in de R19 is geen optie ? Wellicht dat je voor niet al te veel geld een nieuwe kop of een compleet blok hebt.

cecile l (0), 15 jaar geleden

De carrosserie van mijn R19 is verroest op verschillend plaatsen, open dak begint te rammelen, geen servostuur , geen abs, geen airbags. Ik heb vandaag ook verschil in motor gehoord , op ralenti is die haast geruisloos , overmorgen hoop ik een proefrit te maken en eens kijken wat hij op de autostrade doet. er was ook nergens roest te bespeuren. Dus ik denk dat ik beter mijn R19 vervang. Ik dacht 3500€ te bieden. Is dat ok ? Tot hoeveel mag ik gaan?
Al heel hard bedankt voor uw antwoord.
Cecile

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.