Renault Megane: Stotterende Megane 1.6e '97

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6e

Goededag,

Mijn megane coupe uit '97 stottert wanneer ik over een klinkerweg rijd en -ik weet dat dit vreemd klinkt, maar het is echt zo- in bochten naar links.
Dit is reeds sinds een jaar ongeveer.
Ondertussen heb ik al een onderhoudsbeurt uitgevoerd, de katalysator vervangen, maar nog zonder resultaat.
Nu reed ik gisteravond toen plots een lampje op het dashboard begon te branden. Niet dat rode lichtje in het midden, dat normaal knippert als de auto op startonderbreking staat, maar een oranje lampje met een lijntje erin dat ook even brandt wanneer de auto op contact wordt gezet en na 3 seconden dooft.
Het vreemde is dat tijdens het branden van dit lampje (dat normaal dus een storing aangeeft) de auto perfect reed. Niks geen stotteren of inhouden meer, hij reed perfect! Nu heb ik er ondertussen weer mee gereden, het lampje is nu weer uit en de problemen zijn weer terug. :(. Ik heb het idee dat het te maken heeft met de startonderbreker. Iemand enig idee???
Bij voorbaat dank voor uw hulp.

megane1.6_97

Geplaatst door megane1.6_97 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 14 jaar geleden

als het lamje brand dan gaat hij in een basisloop,m.a.w dan worden de waarden van bepaalde sensoren niet meer gebruikt maar een noodprogramma in de ecu.
het eerste wat je moet doen is de auto laten uitlezen want op de gok delen vervangen heeft geen zin.


gr john

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

controleer de slang van de map sensor ,die zal wel gescheurd zijn vandaar dat je het merkt in bochten en optrekken dan gaat de scheur verder open staan

megane1.6_97 (0), 14 jaar geleden

Het is inderdaad de slang van de map sensor geweest. Heb eerst de stekker van de map sensor losgemaakt, zodat de auto weer in de basisloop zou lopen, zoals John beschreef. Het lampje op het dashboard brandde weer, maar hij reed weer goed, alleen wat hard stationair, ong. 1500 toeren. Heb daarna de slang verwijderd, deze was idd gescheurd en poreus. Nu een nieuw stuk slang gemonteerd, stekker weer aangesloten en de problemen met inhouden en stotteren zijn verdwenen! Dat zo'n vervelend probleem zo simpel is op te lossen... Heel erg bedankt voor de hulp, john en abc.
Vr. groet, Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.