Renault Megane: Stuur loopt aan

Bouwjaar: 2004

Mijn megane heeft het volgende probleem: als ik aan het stuur draai klinkt het alsof er iets aanloopt net achter het stuur.
het is een soort slepend schavend geluid.
Tevens heb ik 1 keer gehad dat onderweg de stuurbekrachtiging spontaan uit viel en er "stuurkolom defect"op het display kwam te staan.
Na uitzetten van de moter en opnieuw starten werkte alles weer.
Bij de dealer toen gelijk melding gemaakt van het geluid, maar volgens hun is dit niet te verhelpen ??!! Het probleem van de stuurbekrachtiging die uitviel hebben ze verholpen met een software-update. nu 3000km verder heeft dat zich ook niet meer voorgedaan. het bijgeluid is er echter nog steeds weet iemand een oplossing ??

Frank3142

Geplaatst door Frank3142 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

het geluid is afkomstig van de draaibare doorvoer(dit is een lange smalle print ,flatcable,in een koker die de signalen doorgeeft voor de airbag en claxon +cruisecontrol schakelaar))als je hem open zou maken ziet het eruit als een opgewonden veer die op en afrolt als je naar links en rechts stuurt.vergelijk het geluid met een ander megane als de jouwe het meer doet moeten ze er een nieuwe inzetten maar helemaaal zal het geluid niet weggaan

Frank3142 (0), 18 jaar geleden

ik heb het vergeleken bij een aantal andere megane's en er maar een geconstateerd die hetzelfde doet, de rest was allemaal stil.
voor 24 augustus hen ik een afspraak inde garage voor onderhoud en dan mogen ze nogmaals een pogign doen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.