Renault Scenic: stuurbediening en display werkt niet

Bouwjaar: 2000

Ik heb het volgende probleem. Ik probeer de originele Renault radio (met cassette-speler) in mijn auto aan de praat te krijgen. Vorige kenwood zonder connectie met stuurbediening kreeg kuren.
Alleen krijg ik op het display (midden op de console) niets te zien behalve rechts de tijd en temperatuur. Dus geen "code" en daarna geen "0000" die knippert, zoals het boekje beschrijft. Het display geeft wel over het geheel licht. Ook reageert de radio niet op de stuurbediening.
Eerst kreeg ik helemaal geen geluid behalve een "bliep" als er op de radio een knop ingedrukt wordt. In het boekje staat ook dat je voor het opnieuw bepalen van welk werelddeel je bent, je knop 5 en 2 en tegelijkertijd de radio aan moet doen. Heb ik gedaan en toen kreeg ik wel geluid maar om de paar seconden een "bliep" en na ongeveer een minuut gaat de radio vanzelf uit.
Lijkt mij geen zekering die kapot is. Kan ik dit zelf maken of moet ik ermee naar een dealer? Hoeveel zal het dan waarschijnlijk kosten?

bonnes

Geplaatst door bonnes (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je de mini-ISO stekker wel in de radio gedaan? Deze is geel van kleur. Anders heb je nog een mogelijkheid dat de stekker van het display los ligt.

Op het moment dat de radio stil wordt dan kan je de radiocode inbrengen. Overigens loopt de communicatie van de satelliet via het display van de radio.

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Maar heb je wel een scenic waar een orgineel renault radio in hoort.
Ze zijn er ook zonder nl en die hebben ook een ander display.

bonnes (0), 18 jaar geleden

De mini-ISO stekker kan ik niet vinden. Hoe groot is die? Hoeveel pins? In totaal zie ik 4 aansluitingen/stekkers liggen. 3 daarvan kan ik gewoon aansluiten op de radio. 1 x antenne-aansluiting en 2 x (uit mijn hoofd) 8 tot 10 pins stekker, 1 witte en 1 zwarte.
Ook ligt er een stekker (ik geloof lichtblauw) lijkt een beetje op een vrouwelijke scart-stekker maar dan kleiner. Moet die ook ergerns aangesloten worden?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.