Renault Clio: Stuurkolom Clio

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1200

Hallo,

Ik heb het volgende probleem.
Ik heb een speling in mijn stuurkolom zitten.
Weet iemand toevallig of de stuurkolom van een onbekrachtigde clio hetzelfde is als de KOLOM van een bekrachtigde Clio ??
Ik heb zelf een met stuurbekrachtiging maar deze kolom heeft speling. Ik weet een schade clio te staan maar deze heeft geen stuurbekrachtiging.

Groet Mories.

morieske

Geplaatst door morieske (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Cliodennis (0), 17 jaar geleden

Hoi.
Deze is NIET hetzelfde. De gene met stuurbekrachtiging is langer. (afbeelding nummer 2= onbekr. en 3 = bekracht.)
De speling komt helaas vaker voor bij clio's met stuurbekrachtiging. De speling zit in de overgang van ronde stuurkolom naar 'plat' gedeelte waar de kruiskoppeling in zit. Dit zit bij elkaar geperst. (op plaatje bij de rode pijl, onder de stofkap) De speling is daar vaak maar 1 of 2 mm maar in het stuur voelt het als een halve dode slag. Vervangen is de beste optie (ong. 185 euro). Let wel bij kopen van een 2e handse dat deze ook niet deze speling heeft !!! Je voelt dit maar zeer minimaal. Ook een optie is om de verbinding die geperst zit te lassen. Echter deze scheuren dan vaak toch weer los.

[url=http://imageshack.us][img]http://img124.imageshack.us/img124/5682/...[/img][/url]

morieske (0), 17 jaar geleden

Hoi Dennis,

Heel hartelijk bedankt voor je info. Je hebt me een hoop duidelijk gemaakt. Hoef ik geen moeite te doen om de gebruikte eronderuit te halen.
Is het trouwens veel werk het hele zaakje uitbouwen ?
Ik denk dat ik dan toch maar voor een hele nieuwe ga. Loop ik geen risico's.
Nogmaals bedankt voor je info....

Groet M.

morieske (0), 17 jaar geleden

Hoi Dennis,

vanmorgen wakker geworden met een idee.
Ik heb de stuurkolom uitgebouwd en in het platte gedeelte een gaatje door en door geboord. Hierin heb ik draad getapt en er een bout (hard staal 8,8) doorheen gezet met aan de andere kant ook nog een moertje (alleen ter borging) . Hiermee los je de draaispeling die inderdaad in dit gedeelte zit op en voorkom je dat de las scheurt omdat er helemaal niet gelast is !! Ik ga zo even proefrijden maar volgens mij heb ik hem op deze manier te pakken !!
Wanneer je last maak je deze verbinding geheel star daarom gaat hij ook weer kapot. Deze verbinding is voorzien van een rubber in de binnenkant. Aangezien je voor het laten draaien van een kruiskoppeling altijd iets ruimte nodig hebt heeft Renault het volgens mij op deze manier opgelost. echter deze rubber krijgt natuurlijk speling na verloop van jaren. Welnu door er maar 1 boutje in te zetten maak je verbinding niet geheel star maar de draai (wring) speling haal je er zo wel uit (moet je er wel draad in tappen en niet alleen maar een gaatje want dan krijg je weer speling)
Ik ga nu rijden en hou je op de hoogte..........

Groet M.

morieske (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Probleem is opgelost. Auto stuurt weer snaarstrak en niet zo wollig zoals eerst.
Nogmaals bedankt voor je info Dennis, zo heb ik tenminste het probleem kunnen opsporen.
Misschien nog een tip voor jou: niet lassen maar doorboren, draad tappen en een boutje erdoorheen.

Groet Morieske.

morieske (0), 17 jaar geleden

Laatste update m.b.t. verhelpen speling stuurkolom:

Na enkele dagen toch weer geringe speling op stuurkolom. Even op mijn werk om advies gevraagd. Volgende modificatie: Het boutje er weer uitgedraaid en gaatje opgeboord naar 5mm. Hier een spanstift (spanbus) in geslagen. De speling is nu echt geheel verdwenen en ik heb de indruk dat het geheel veel robuuster is dan een boutje. Weer gaan proefrijden en nog beter dan eerst !! Speling is geheel verdwenen en auto stuurt weer als nieuw. Ik hou je op de hoogte omtrent de duurzaamheid van deze spanstift. Een nieuwe stuurkolom kan altijd nog !!

Groet M.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.