Renault Megane: suizend geluid te kort vermogen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 E

Hallo ik heb al een hele tijd het probleem,bij gas geven suizend geluid het lijkt wel onder de auto vandaan te komen via de pookhoes. Vermogen is ook niet goed uiteindelijk met pijn op de 110km/h. Bougies zijn vervangen benzinefiter, en de bobines vorig jaar. Op aanraden van de garage de katalysator vervangen dachten dat die waarschijnlijk wel verstopt zou zitten. Omdat door de defecte bobine's op 3 cillinders is gereden. Ik heb zelf het idee dat hij niet genoeg benzine krijgt. wie wet er raad?
met vr gr Alfred

alfreddeboer

Geplaatst door alfreddeboer (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

als hij niet genoeg benzine krijgt hoor je geen suizend geluid. zit de uitlaat niet verstopt( is de katalisator nieuw)
anders uitlaat voor de kat iets lossen maakt wel meer geluid maar dan kun je voelen of hij meer door trekt

alfreddeboer (0), 13 jaar geleden

de katalysator is nieuw,je bedoelt de uitlaatklem wat los maken zodat hij z,n druk kwijt kan? Is dat niet slecht voor mijn nieuwe katalysator?

sytze (0) PRO, 13 jaar geleden

Is je inlaatspruitstuk pakking niet gewoon lek? Kwaaltje bij Renault. Kun je zo merken. Even met remreiniger inspuiten terwijl de motor loopt. Verandert het toerental dan weet je genoeg.

Sytze

alfreddeboer (0), 13 jaar geleden

Geen idee Sytze maar dat zal ik morgen even testen. allen alvast bedankt voor de reactie.

alfreddeboer (0), 13 jaar geleden

Nou het inlaatspruitstuk is getest geen verandering in toerental dus die is nog wel goed mag ik aannemen. uitlaat iets lossen ben ik nog niet aan toe gekomen zoals Jan voorstelde. Zijn er nog meer opties??
Het is echt het gevoel (geluid) bij het accelereren dat de motor verschrikkelijk zit te zuigen maar niets krijgt. (en dan denk ik vooral benzine) geluid is misschien het beste te vergelijken als je bij een motor met carburateur het luchtfiter er af haalt

alfreddeboer (0), 13 jaar geleden

Nou Jan je had gelijk,het was het uitlaatgedeelte. Ik heb eerst de uitlaatklem achter de katt gelost toen trok hij al veel beter op,klem weer vastgezet de achterdemper eraf ik dacht dan misschien de achterdemper verstopt. Weer geen trekkracht dus middendemper eraf en ja hoor helemaal dicht met de overblijfselen van de oude kattalysator. Nou ik wil iedereen die meegedacht hebben vriendelijk bedanken.
vr gr Alfred.

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

kijk dat is dan weer een tevreden klant zeg ik maar zo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.