Renault Clio: Temperatuurmeter geeft snel hoger temperatuur aan bij stroomverb

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

De temperatuurmeter van mijn Clio loopt snel op wanneer ik op wat voor manier ook meer stroom verbruik, bijv lampen aanzetten of ramen sluiten etc. Zodra er geen extra stroom wordt verbruikt zakt hij ook direct. Ook is het zo dat de radiator fan niet aanslaat ook niet als de motor eenmaal wel warm is..
hopelijk kan iemand mij helpen met een tip anders wordt het lastig zonder schema's.

Vriendelijke groet, Frits Vd horst

fritshorst

Geplaatst door fritshorst (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heino4267 (225), 9 jaar geleden

Lijkt op een slechte massaverbinding ergens.
Je kunt die slechte massaverbinding opsporen door de spanning tussen een massadraad en de autocarosserie te meten terwijl je één van die door jou genoemde verbruikers aanzet. Als de spanning op zo'n massadraad op het moment van inschakelen van zo'n verbruiker méér wordt dan pakweg 0,5 Volt, moet je die massadraad terug volgen naar het massapunt en dat schoonmaken/herstellen.

fritshorst (0), 9 jaar geleden

Beste Hein,
Bedankt voor je antwoord. Ik ga er morgen mee aan de gang en zal het je laten weten.

fritshorst (0), 9 jaar geleden

Beste Hein,

Ik heb tot nu toe geen slechte massa kunnen ontdekken, ik weet ook niet of ik alle massapunten gevonden heb.
Wel heb ik ontdekt dat het oplopen van de temperatuur alleen gebeurt wanneer de motor draait en niet wanneer het contact op standby staat en de dynamo dus niet loopt. De spanningsval wanneer de dynamo draait en ik over de accu meet met lampen aan en uit is 0,4V maar dat heb ik ook wanneer de dynamo niet draait.
Ik hou je op de hoogte

Wellicht dat iemand een schema voor mij heeft van de clio benzine 2002

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.