Renault Laguna: Terug vallen KM/h teller tijdens rijden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Hallo allemaal,

Ik heb een probleem met de KM-teller van mijn laguna. Als ik weg rijdt geeft de teller de juiste snelheid aan. Na verloop van tijd(als de motor warm wordt) valt de km/h teller een stap terug en blijft dan een te lage snelheid aan geven. Als ik de auto weer uit zet en opnieuw start dat gebeurt weer het zelfde. eerst de juiste snelheid en dan weer na een tijdje weer een terug val op de teller.

Ik hoop dat iemand dit probleem kent en dat er misschien iemand een oplossing voor heeft. is namelijk best duur als je je teller aanhoud en meneer agent je flitst.

Groeten Johan

Online

tijgermug

Geplaatst door tijgermug (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja, dat vroeg je gisteren ook al.
Misschien eens even langs de dealer rijden en die laten kijken?

tijgermug (0), 14 jaar geleden

Auto is al bij de dealer geweest en die zeggen het probleem niet te kennen. Ze hebben zoals ze zeggen alles door gemeten maar er is volgens hun niks mis met de auto. Vandaar dus mijn vraag hier.
De garage waar ik de auto heb gekocht staat ook voor een raadsel, zei hebben de auto al door een paar bedrijven na laten kijken maar die kunnen allemaal niks vinden.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Het heeft in ieder geval niets te maken met de motor-temperatuur, want als je het contact uit zet en daarna weer start is het eerst weer goed (met warme motor).
Kan de gever zijn (ik weet niet waar die zit) en anders het instrumentenpaneel. Ik ben bang dat het gewoon een kwestie van proberen wordt.

Als het motor-management een snelheidsaanduiding heeft en die van hetzelfde signaal komt als de snelheidsmeter dan even rijdend uitlezen.
Als de teller te weinig aangeeft, geeft dan de motor bij uitlezen de goede snelheid of de lagere?
Indien de lagere dan zit het in de gever.

Heino4267 (245), 14 jaar geleden

Heeft jouw auto al een kaart in plaats van een sleutel? In dat geval kan je een dashboard-zelfdiagnose uitvoeren door de kaart erin te steken bij ingedrukte boordcomputerknop op de rechter stuurstengel. Verder niet aan knoppen zitten! Beëindigen doe je door de kaart uit te nemen.

Je kunt ook eens mailen/bellen met www.actronics.nl of deze klacht hun bekend voorkomt. (Reparatie gaat voor particulieren altijd via tussenkomst van een garage.)

sgm (0), 14 jaar geleden

Ik heb ook eens problemen gehad met de klokken toen de bobines slecht waren. Toen viel het paneel helemaal uit, gingen alle lampjes branden alsof je de auto net op contact had gezet en ging de km teller een te lage snelheid aanwijzen. Loopt de auto verder 100% goed? Indien niet, dan zou ik ook hier aan de ontsteking en dan speciaal de bobines denken.

tijgermug (0), 14 jaar geleden

De auto staat nu al weer een week bij de garage.
Vorige week woensdag heb ik hem gebracht en heb samen met een monteur een proefrit gemaakt met de diagnose computer aangekoppelt. Tijdens het rijden viel de snelheids meter terug en de diagnose pc gaf dezelfde afwijking als de teller en de cruise control. Met dit gegeven zijn ze weer gaan zoeken. Ze zouden de auto 2 dagen nodig hebben. Op de 2e dag heb ik contact gehad met de garage. Hun gaven aan dat de auto geen apparte sensor heeft voor de snelheids meter maar dat de snelheid werd gemeten via de abs sensoren. Deze werken allemaal 100% volgens de monteur. Volgens hun ligt het aan het teller paneel dus die gingen ze weg sturen voor reparatie met als gevolg dat ik de auto ipv. 2 dagen, de auto nu 2 tot 3 weken waarschijnlijk kwijt ben.
Ik heb zelf het idee dat het niet aan het teller paneel ligt omdat de diagnose pc ook dezelfde afwijking geeft.
Heeft iemand een andere menig of ideeen????????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.