Renault Megane: Texalarm werkt niet meer na lege accu

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Een maand geleden bleek de accu van mijn Megane cabrio uit 98 te zijn leeggelopen, doordat het leeslampje was blijven branden. Een jumpstarter en starthulp hielpen niet, de auto wilde niet meer starten. Ik kon zien aan de verlichting dat de accu inmidels voldoende was bijgeladen, dus dat was het probleem niet. Tot ik mij realiseerde dat in de auto een texalarm met startonderbreker is ingebouwd.

Bij spanningsuitval moet dit alarm met een code worden gereset. Zoals zovaak heb ik deze code niet bij mij auto ontvangen. Ik heb nu twee keuzes;

1) De startonderbreker doorverbinden en het alarm laten vervallen.
2) Het texalarm loshalen en opsturen naar ASN, waar deze wordt gerest en voorzien van een nieuwe code.

Voor beide opties is het noodzakelijk om het alarm op te sporen achter het dashboard. Maar na de nodige uurtjes op de kop in de auto te hebben doorgebracht, heb ik deze nog steeds niet kunnen vinden. Ik heb vanaf de knipperled in de middenconsole de bedrading kunnen volgen tot bij de zekeringkast links onderin het dashboard. Vanaf daar verdwijnt een dikke kabelboom naar boven, naar het lijkt over de stuurkolom heen. Alles wat ik in het dasboard los kon halen heb ik inmiddels los gehad; radio, mentenbakje, zekerinkast, kappen onder de stuurkolom en de kappen rondom de middenconsole. Waar het alarm zelf zit is voor mij echt een raadsel.

Inmiddels staat de auto alweer 4 weken stil en ik begin een beetje radeloos te worden. Iemand enig idee waar dit alarm kan zitten en hoe ik dit probleem kan oplossen?

Raphael79

Geplaatst door Raphael79 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

haal de bovenkap van het dashboard eens los,ff l+r de speakerkapjes lostrekken,2 schroefjes verwijderen en de kap naar voor en boven trekken.

Raphael79 (0), 13 jaar geleden

Daaaaar zat ie dus! Heel erg bedankt abc! Ik ga het alarm nu opsturen naar ASN. Tot ik het alarm terug heb wil ik de startonderbreker doorverbinden. Aangezien de auto op een parkeerterein staat, is solderen uitgesloten. Ik wil daarom op de connector van het alarmkastje de twee draden doorverbinden met ampstekkers. Het is dan alleen wel handig om te weten welke draden ik moet doorverbinden.

Heeft er iemand een aasluitschema van dit alarm?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.