Renault Megane: Thermostaat vermoedelijk

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4e

Beste mensen,

Ik heb sinds vorige jaar een megane uit 1996 en rijd er dus al krap een jaartje mee. In de winter had ik het volgende probleem:

De motor werd volgens de sensor niet warm, temperatuur in de auto overigens ook niet. Het duurde echt lang voordat hij goed warm werd en er dus warme lucht uit de verwarming kwam.

Nu in de zomer heb ik het volgende probleem, na 5 km gereden te hebben schiet de temperatuur omhoog tot net voor het rode streepje (geen rood lampje). Ongeveer 3 minuten later (rijdend) zakt de temperatuurwijzer binnen 2 seconden snaar net onder het midden.

Soms schiet die weer omhoog en soms zo hoog dat ik kan stoppen en de motorlap open doen en de koe vloeistof uit mijn esse oir spuit, dan wel dampt.

Het dit er mee te maken dat de thermostaat kapot is, wat anders? Is dit een klusje wat je makkelijk zelf kan doen of moet een garage dat doen?

hopelijk kunnen jullie me helpen met dit probleem....

hjalte

Geplaatst door hjalte (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Lijkt me inderdaad een defecte thermostaat alhoewel je een lekke koppakking ook niet moet uitsluiten.
De pakking is vrij simpel te controleren door een CO-test in/van het koelwater. Daarvoor moet je dan dus even naar een garage.
Blijkt de pakking goed te zijn, dan zou ik eerst de thermostaat (laten) vervangen.
Nog een opmerking: controleer ook of de radiateur wel voldoende doorstroomt en/of dat deze de warmte wel kwijt kan.
Menige radiateur kan de warmte niet kwijt door losgeraakte koellamellen, veroorzaakt door de bergen pekel op straat in de afgelopen winters.

hjalte (0), 12 jaar geleden

Is het vervangen van een thermostaat simpel? Ik heb redelijk wat Kennis van motoren en dergelijke maar nog nooit zelf iets gedaan. Vind het wel leuk om der eens naar te kijken.

Ik ga even kijken of hij zijn warmte kwijt kan.

In de winter starte hij ook altijd moeilijk, maar na 2x zolang starten deed hij het ook altijd wel. Is dat ook een teken van kapotte thermostaat?

Gr.,

Hjalte

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.