Renault Megane: motor slaat af bij afremmen, laag toerental, piepend geluid

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Wie oh wie zou me kunnen helpen. Ben net naar de garage geweest. Ze hebben koelvloeistof vervangen, temperatuur sensor nagekeken (kras achtergelaten en 80 euro lichter), maar eigenlijk is het probleem erger geworden.

Ik zal het probleem chronologisch vertellen

3 jaar geleden had mijn auto startproblemen. De startmotor draaide wel, maar hij sloeg niet aan. Dat ging ineens vanzelf weg en nu deed hij dit ongeveer eens per 5 maanden

1 jaar geleden sloeg mijn motor af bij het afremmen dat heeft ie ongeveer eens per 3 maanden gedaan.

Een maand geleden begon mijn auto nieuwe problemen te vertonen. Bij het opstarten deed mijn toerental heel onregelmatig, hij sprong omhoog naar bij 30, bleef daar heel onregelmatig hangen. Ik kon wel gas geven, dan ging de toerental even omhoog, maar echt rijden deed hij niet. Hij maakte hierbij een piepend en schurend hoog geluid. Plus, de startonderbreking moet ik paar keer indrukken voordat hij eraf gaat (maar denk niet dat dit gedeelte gerelateerd is) Na een paar keer opnieuw opstarten ging dit probleem weg.

Nou nu heb ik hem terug uit de garage en zijn de problemen pas echt begonnen. Was een angstige rit naar huis. Elke keer als ik op mijn rem trapte (en koppeling) ging mijn toerental zeer laag zitten, ofwel bij 't remmen voor 'n stoplicht, verkeer of wat dan ook. En als ik echt wilde stilstaan dan valt mijn motor bijna elke keer uit. Ook bij het opstarten valt mijn auto uit als de toerenteller weer zakt (tenzij ik gas geef).

(Dan heeft mijn auto ook de eigenschap om de remmen te blokkeren, dus ik ben dan afhankelijk van mijn handrem, niet te spreken over het handige stuurslot wat ook snel wil inschakelen.)

De lampjes die gaan branden bij het uitvallen zijn dat olielampje en accu, maar dat zie ik ook als ik normaal mijn auto uitzet, dus denk niet dat dat gerelateerd is.

Wie oh wie zou me kunnen helpen....? Ik ben je eeuwig dankbaar.

recklez

Geplaatst door recklez , lid sinds 10 jaar geleden

1 Reactie

RPJdeWeert, 10 jaar geleden

controleer: slangetje MAP-sensor en de MAP-sensor, BDP-sensor, bobines. Meer info> www.meganeclub.nl/fora . Onderaan staan diverse FAQ's voor deze auto.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.