Renault Laguna: Tikkend geluid bij 2 cilinders

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

Aangezien mijn dieselmotortje nogal veel lawaai maakt bij de start en optrekken, heb ik eens geprobeerd met een schroevendraaier tegen het oor naast de vier verstuivers te luisteren. Ik merk nu op dat bij cilinder 1 en 2 (als je voor het motorblok staat van rechts naar links) een luid, helder tikkend metaalgeluid hoorbaar is. Bij cilinder 3 en 4 is nagenoeg niets te horen. Is dit normaal en hoort dit bij een diesel of is er toch iets stuk? In het verleden is de turbo-systeem volledig vervangen; carterontluchting is goed.

Wat mij wel opvalt is dat de motor onvoldoende doortrekt. Vanaf 170 km/h gaat het echt langzaam verder.

Wok

Geplaatst door Wok (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sgm (0), 17 jaar geleden

Niet zo slim om door te rijden en ook nog heel hard met een motor die niet goed loopt...

Wok (0), 17 jaar geleden

Bas, je heb gelijk da's niet goed voor de motor. Ik wist echter nog niet van het geluid. Trouwens, de garage zegt dat de compressie en lektest goed waren (maart 2006); zeker voor een auto met 2 ton op de teller.

Wat nu?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.