Renault Laguna: Auto gestrand, accu leeg

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Deze auto is gestrand en de accu is vervangen. Na het monteren van een nieuwe accu, ging het ca. een maand goed. Hierna strandde de klant weer met een lege accu. Bij onze locale dealer een ruildynamo geregeld en na ca. een week is de klant weer gestrand met een lege accu. Eerst lekstroom gemeten, geen lekstroom. Massapunten gecontroleerd, stekker verbindingen ECU gecontroleerd. Laadstroom gemeten, eerst geen laadstroom, later weer wel. Belast (grootlicht, a-ruitverwarming, kachelventilator)met draaiende motor stationair, het ene moment +20 A en het andere moment -5 A.. Later is de laadstroom weer constant 7 a 8 A. Storing komt zo nu en dan terug. Dynamo-lampje brandt niet.

Hansie B

Geplaatst door Hansie B (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Vermoedelijk een massakabel of massacontact probleem, maar omdat je de massapunten al hebt gecontroleerd is dat niet je probleem.

Geen warme massakabel(s)?, naar motor/chassis?
Kabel rot van de dynamo? - overgangs weerstand in connector/kabelbreuk.


Succes.

Cor

Hansie B (0) PRO, 17 jaar geleden

hoi cor bedankt voor je meedenken,
heb met startkabel massa over massa gemeten.flinke vonken
moet dus massaprobleem zijn
massa kabel op versn bak zat verkeerde lengte bout in zat wel muurvast.
massakabel zat dus los
nieuwe bout geplaatst probleem over
gr hans

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Weer een blije klant ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.