Renault Laguna: Dashboardlampje ABS en SERV blijft branden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8-16v RXE

Bij mijn Laguna uit 1999 branden de controlelampjes ABS en SERV op het dashboard een dag nadat een grote beurt heeft plaatsgevonden; hierbij is een stuk remleiding vervangen. De Renault-dealer heeft hem aan de computer gehangen en alle sensoren zijn in orde en de ABS werkt normaal; ze kunnen dus niets vinden. Nadat o.a. de remleidingen (opnieuw?) zijn ontlucht lijkt er iets schot te komen in de zaak; een enkele keer kan ik 3 kilometer rijden zonder dat de lampjes aangaan, een andere keer gaan ze aan na een paar honderd meter te hebben gereden, en een paar keer gingen de lampjes even branden als ik afremde. Ter info (heb ik n.l. ook iets over gelezen in dit forum i.c.m. de betreffende lampjes) zo'n 50.000 km geleden is er een wiellager voor vervangen
Kan iemand mij helpen tot een oplossing? Hartelijk dank alvast.

Groeten Piet

Roadrunner_152

Geplaatst door Roadrunner_152 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (25) PRO, 17 jaar geleden

piet als je lampje van je abs brandt dan moet er een storing aanwezig zijn dat lampje gaat niet voor niets branden of ze moeten de bedrading met het vervangen van het wiellager zo erg hebben beschadigd dat hij af en toe tegen massa komt maar dat lijkt me sterk.

groetjes jan.

Roadrunner_152 (0), 17 jaar geleden

Jan, hartelijk dank voor je reaktie,

De auto heeft drie keer aan de uitleescomputer gehangen en deze geeft aan dat alle sensoren naar behoren werken en zo ook het ABS-systeem. De auto is enkele malen een groot deel van de dag van de accu geweest om te resetten maar de lampjes blijven maar branden. De dealer krijgt geen foutmelding op hun computer en kunnen alleen maar constateren dat alles naar behoren werkt.

jan T (25) PRO, 17 jaar geleden

piet als dat dan zo is zou je gaan denken in een storing in je computer.

groetjes jan.

Roadrunner_152 (0), 17 jaar geleden

Je zou het bijna gaan denken want ik ben vandaag bij een allround specialist geweest omdat ik ergens tegen was gekomen dat er op de achterwielen ook een ABS-sensor zit en ik bij het remmen een krassend geluid hoorde links achter (sinds ongeveer twee weken) en het vermoeden bij mij begon te rijzen dat daar de oorzaak zou liggen. Bij inspectie van de linker trommelrem achter bleek dat de remcylinder lekte dus deze links en rechts samen met de bijna geheel versleten remschoenen laten vervangen en het probleem aan de monteur uitgelegd. Deze heeft met extra aandacht alles nog eens nagekeken en de beide ABS-sensoren voorzichtig gereinigd maar het mocht niet baten; de lampjes branden nog steeds.
Nu is mijn vraag: kan de garage wel in een kapotte computer (is dat de ECU?) kijken of hebben in een defecte computer geen toegang? (wat ik diverse malen op dit forum lees)

Met vriendelijke groeten, Piet

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

wel slordig dat ze de remmen achter bij een grote beurt niet hebben gecontroleerd.laat hem eens uitlezen met een andere clip versie of de xr 25 .

jan T (25) PRO, 17 jaar geleden

piet ze kunnen niet in de computer kijken daar voor moet je dan naar een special bedrijf.
wat abc zegt kun je natuurlijk ook doen voordat je verder gaat zoeken.

groetjes jan.

Roadrunner_152 (0), 17 jaar geleden

Eindelijk, het probleem is opgelost. Het bleek een draadbreuk van/naar de ABS-unit te zijn.
Iedereen bedankt voor het meedenken.

Groeten, Piet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.