Renault Modus: Tikkend geluid van de interieur luchtcirculatieklep

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Als ik de contactsleutel op contact zet hoor ik na een paar seconden een vijf seconden aanhoudend tikkend geluid van de aansturing van de circulatieklep. Daarna nogmaals nadat ik de motor gestart heb en dan blijft het geluid weg tenzij ik de circulatieklep bedien, zowel bij het openen als bij het sluiten hoor ik het geluid weer. De klep werkt wel, je hoort de klep openen en sluiten! Ik heb een automatische (electronische) temperatuurregeling.

wim53

Geplaatst door wim53 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Modus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Safrane10698 (0), 11 jaar geleden

Volgens mij hoort dat zo, bij uitgaan gaat hij dicht en bij starten gaat hij open. Maar mogelijk loopt ie wat minder lekker waardoor hij veel herrie maakt.

wim53 (0), 11 jaar geleden

Klinkt logisch wat je zegt maar ...., hij heeft het voorheen nooit gedaan

zafira2.2dti (0), 11 jaar geleden

Hey Wim, ik heb dit ook gehad bij mijn Scenic, alleen werkte bij mij die klep ook niet meer, dus ik heb het stekkertje er af gehaald. Ik dacht dat het kwam omdat het plastic tandwieltjes waren die over elkaar heen gingen ipv in elkaar. Meerdere automerken hebben dit ook.

wim53 (0), 11 jaar geleden

Bedankt Harm daar lijkt het geluid inderdaad op, ik heb al op m'n kop onder het dashbord gelegen maar heb het juiste stekkertje (nog) niet kunnen vinden. Ik kan ook wel zonder die klep zolang dat geluid er maar uit is. Nog maar eens kijken dus.

Heino4267 (225), 11 jaar geleden

Als tip: trek de stekker er af op het moment dat de klep in de gewenste stand staat (open of dicht)....

zafira2.2dti (0), 11 jaar geleden

Voor zo ver ik weet staat de klep dicht, en gaat ook niet meer open omdat de tandjes over elkaar heen glijden??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Modus of stel zelf een nieuwe vraag.