Renault Modus: Zoemende, bijna huilende motor

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16V

Beste, sinds een jaar hebben wij een Modus (tweede hands gekocht).
De wagen is nu 5 jaar en heeft amper 30.000 Km, maar sinds het bezit zoemt de motor (zelfs in vrijloop), hoe hoger de toeren, hoe hoger het zoemen. Het gezoem is zo intens dat het lijkt dat het een elektrische wagen is, iedereen kijkt er dan ook naar om ...
Garage zegt dat het normaal is voor deze compacte 16 klepper, heeft ook altijd zijn onderhoud gekregen.
Kregen net de boodschap van de garage om de distributieriem te vervangen omdat ie 5 jaar is, maar dat hou ik nog een jaartje af vanwege de lage km-stand. Heeft er iemand hetzelfde probleem of kent er iemand de oorzaak ? Alvast bedankt.

KurtMobil

Geplaatst door KurtMobil (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Modus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heino4267 (225), 11 jaar geleden

Het geluid: spuit de multiriem eens in, waarschijnlijk ben je er dan geruime tijd vanaf.

De distributieriem: het is 120.000 km of 5 jaar, wat het eerst is bereikt. Dus hij moet eigenlijk nu al, maar dat wist je al.
Als jij genoeg geld hebt liggen om een koprevisie te betalen, kan je gerust nog een jaartje wachten: het is tenslotte een kwestie van risicoafweging.
Een terechte afweging zou ik vinden om (gezien de lage km stand) de waterpomp niet mee te vernieuwen.

Hans4040 (320) PRO, 11 jaar geleden

Na 5 jaar MOET de riem vervangen worden, inclusief spanrol.
Waterpomp zou ik wel mee vervangen, anders moet je straks nog een keer...

KurtMobil (0), 11 jaar geleden

Probleem is opgelost. Heb dan toch de DB riem laten vervangen en garage heeft gemerkt dat alternator aan zijn laatste dagen bezig was. Dit was dan ook de oorzaak van het gezoem. Dus nieuwe DB riem en nieuwe alternator = geen problemen meer !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Modus of stel zelf een nieuwe vraag.