Renault Clio: Toerenteller + startonderbreker probleem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

hallo allemaal!

hopelijk is er iemand die mij kan helpen, ik heb 2 problemen met mijn renault clio en kom er zelf niet uit.
Tijdens het rijden komt het heel vaak voor dat de toerenteller in eens op 0 slaat en dan maakt de motor ook een zwaar maar ratelend geluid, als ik dan het gaspedaal verder intrap dan komt er een rookpluim uit de uitlaat en draait de motor ineens weer normaal en de toerenteller geeft weer de juiste stand aan.

probleem 2, om te starten moet ik het knopje van de deurvergrendeling in de drukt houden anders is de auto niet te starten.

heeft iemand een idee wat de problemen kunnen zijn?

alvast bedankt voor jij reacties,

Groeten Martijn

martijnv85

Geplaatst door martijnv85 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

't garagistje (0) PRO, 12 jaar geleden

1) heb ooit iets gelijkaardigs meegemaakt, slecht contact aan bdp sensor. Heb dan de draden rechtsreeks gesoldeerd. Deze zit bovenop de vbak tegen de motor.

2) als de auto niet start, knippert de rode LED op het instrumentenpaneel dan snel met contact aan?

martijnv85 (0), 12 jaar geleden

goededag 't garagistje

bedankt voor je reactie!

voor probleem 1 ga ik dat proberen en kijken of dat het probleem oplost.

voor probleem 2: als ik het contact omdraai gaat het rode lampje inderdaad snel knipperen en start de motor niet, als ik het contact weer terug draai en de deur vergrendelingsknop ik gedrukt houd en dan weer contact maakt start de motor wel, dus kan alleen starten als ik de vergrendelingsknop ingedrukt houd.

Groeten Martijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.