Renault Trafic 2008: Trekt niet door

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G9U B6, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 84

Hallo allemaal,

Mijn eigen Renault traffic 2,5L zit met een probleem. En weet ondertussen niet meer waar ik het zoeken moet. De bus heeft een half jaar geleden het zelfde probleem gehad, al was dat toen maar voor een enkele dag. Daarna was die weer goed. De motor heeft onderin tot 2000 toeren+/- zijn eigen enorme koppel. Maar lijkt daarna niet door te trekken, en komt niet verder als 3000 toeren. De waste gate zit niet vast en gaat op en neer als ik er aan zuig. De bus heeft geen gerelateerde foutcodes, turbo druk waardes en inspuiting lijken te kloppen. Ik heb ben nu eigenlijk puur op de gok onderdelen aan het vervangen, zo is de magneet klep van de turbo vervangen, luchtmassa meter en 4 polige remlicht schakelaar. De roetfilter is los geweest, dat maakt geen verschil, verder rijd en schakelt die perfect. Mis puur het vermogen.

Mvg Randy Duijster
0621618497

Randysautoservice

Geplaatst door Randysautoservice PRO , lid sinds 2 maanden geleden

1 Reactie

Randysautoservice PRO, 4 weken geleden

Het is dus gemaakt, of ja gemaakt... Eigenlijk erg stom. Ondanks dat die zijn onderhoud gewoon krijgt, heb ik niet zijn service bericht gewist. Dankzij een topic hier op het forum kwam ik erachter dat de motor na lange tijd zonder service reset op noodloop gaat. Het was dus eigenlijk erg simpel op te lossen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.