Renault Twingo: Twingo 1.2 16V: Noodloop, motormanagementstoring

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16V

Hallo,

Sinds kort steeds vaker een probleem met mijn Twingo. Koud starten gaat uitstekend. Wanneer de auto met lauw/warme motor weggezet wordt en na korte tijd weer gestart wordt, valt de auto steeds vaker na een kort stukje rijden in storing (motormanagementlampje gaat branden). Dit heeft een onregelmatige stationairloop tot gevolg en indien er geen gas gegeven wordt, slaat de motor af. Wanneer er een 100m gereden is met de auto gaat het motormanagementlampje uit en rijdt de auto weer OK.

Daarnaast merk ik aan de auto dat de motor, wanneer er versneld wordt, in alle versnellingen even ingehoudt om vervolgens weer door te trekken. Of dit er ook iets mee te maken heeft weet ik niet.

De auto staat vandaag bij de dealer om een diagnose te stellen, maar heb zojuist bericht gekregen dat er allerhande tests gedaan zijn maar dat ze de oorzaak van de storing nog niet hebben kunnen traceren. Er is een 4-gastest gedaan, map sensor is gecontroleerd, bedrading is gecontroleerd. Wel zit er een brandstofinspuitingstoring in de computer.

Heeft iemand een idee hoe dit probleem ta tackelen? Ik lees veel onderwerpen over vervuilde gasklephuizen/sensoren. Heeft dit bovenstaande problemen tot gevolg. Graag jullie input. Bedankt

Jasper Lucassen

Geplaatst door Jasper Lucassen (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sjaak r (0) PRO, 15 jaar geleden

Kans is aanwezig dat je gasklep vervuild is en in je gasklephuis zit ook nog temp voeler die soms erg vervuild zijn

Jasper Lucassen (0), 15 jaar geleden

Hallo, omdat de dealer niet echt verder kwam met het probleem heb ik er op aangedrongen om de auto nogmaals uit te lezen wanneer de storing aanwezig was. Dit leverde een andere storing op dan in eerste instantie. De computer gaf nu een storing op de map-sensor.

Het officiele advies van Renault is om in geval van deze storing, de bedrading naar de sensor door te meten en als deze goedbevonden is, de map-sensor zelf te vervangen. Daar het doormeten van de bedrading echter weer een 100,- euro zou kosten heb ik besloten om de gok te wagen en er maar meteen een nieuwe sensor in te zetten. Dit kost ook een lieve 130,- euro, maar dat is niet anders.

Ik heb de sensor uitgewisseld en tot op heden heeft de storing zich niet meer voorgedaan. Dus het probleem lijkt opgelost. Het enige is dat het motormanagementlampje nu continu blijft branden. Ik neem aan dat dit gereset kan worden door de dealer?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.