Renault Twingo: Twingo geeft electronisch nagenoeg niets meer

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Hoi,

Een paar weken geleden gaf eerst de kilometer teller opeens 0 aan terwijl ik reed. Dacht aan een contactstoring. Opeens was het weer weg.
Laatste week nu kwam het weer op en wat vaker terug maar hij doet het de eerste minuten wel. Daarbij valt ook de stuurbekrachting uit, dat lijkt me logisch als elektrisch iets niet goed zit.
Gisteren opeens na een kleine 5 kilometer rijden en even geparkeerd te hebben geeft hij geen kick meer. Nog twee keer brandde de ledjes heel kort als ik weer een poging deed, dat gaf me de gelegenheid me ramen te sluiten.

Zit ik met een kapotte accu en contactstoring in me kilometerteller? Lijkt erop dat er iets samen zit wat niet goed lijkt te gaan. Vanmiddag zal ik met een multimeter kijken of mijn accu een voltpercentage aangeeft. Misschien dat mijn accu niet of slecht opgeladen meer wordt en het problemen geeft met de massa in het hele systeem.

Komt me financieel heel slecht uit nu, ik hoop op een goede tip zodat ik niet onnodig veel geld kwijt ben aan een garage.

Groetjes,
Marijn

MarijnZ

Geplaatst door MarijnZ (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

RolandK10257 (0), 16 jaar geleden

Als je gaat meten meet dan ook eens de spanning op de accupolen als de motor loopt, die moet rond de 13,8 / 14 Volt zijn, dan weet je dat de accu geladen wordt.
Kijk ook goed naar de accupolen, zijn die schoon en zijn de klemmen heel en schoon ?
Verder denk ik bij dit soort storingen gauw aan massa problemen.

MarijnZ (0), 16 jaar geleden

Hoi,

vandaag is de wegenwacht langsgeweest en die heeft ook het systeem voor zover mogelijk doorgemeten.
Zelf de accu gemeten die kwam op 10V, dus vandaar dat ik niet kon starten. De anwb heeft verschillende checks gedaan: dynamo werkt goed, maar wanneer ik me lichten aandeed en verwarming enzo, knalde alles uit. Accu zat weer op 9 volt ofzo. Dus al met al, accu probleem kon het zijn aangezien hij niet boven de 10V kwam en de dynamo met ongeveer 25mA aan het laden was dat veel bleek te zijn, maar was ook weer niet zeker.
De accu heb ik laten vervangen, nooit weg. Accu van mij was nog de eerste dus...

Stukje gereden en na 300m vliegt weer de snelheidsmeter op 0 km/h en de stuurbekrachtiging weg. Lijkt erop dat ik voorzichtig moet zijn met mijn nieuwe accu want wie weet is die ene wel door een stoornis van een systeem kapot gegaan.
Op dit moment kan ik wel zeggen ik rij er mee en morgen breng ik hem naar de garage maar denkdat het beter is als ik zo kort mogelijk rij en hem direct naar de Renault dealer kan brengen waar ze alles kunnen nameten. Straks krijgt die nieuwe accu een optater.

Tips ideeen, weetjes, ervaring met dit van harte welkom.

kawaZ750 (0) PRO, 16 jaar geleden

de snelheidssensor op je versnellingsbak is stuk, vervangen, en je probleem is opgelost. Heeft niets te maken met defecte accu, gewoon toevallig tegelijkertijd..

MarijnZ (0), 16 jaar geleden

Hoi,

Bedankt voor de tip. Net nog op een ander forum van renault een ander antwoord kunnen vinden. Das de ellende het kunnen verschillende dingen zijn. Ik snap dat snelheidsmeter en stuurbekrachtiging een band hebben.

Op een ander forum hadden ze het over de tellerunit en grote platte schuifstekker op het printplaatje. Schoongemaakt contactje vrijgemaakt en probleem opgelost.
Nu kan ik iig 2 dingen checken voordat er geld over de balk wordt gegooid.

Ik was best verast dat me accu de oorzaak zou kunnen zijn aangezien ik geen startproblemen heb gehad en hoop ik dat dit probleem niet verbonden staat met die accu en dat het idd toeval was. Ik kon me ook niet voorstellen doordat een snelheidsmeter niet meer werkt alles opeens uitvalt. Dan had alleen dat circuit rondom die teller dood moeten zijn.

Als het probleem weg is zal ik het sowieso laten weten op het forum. Wie weet weer wat nieuws.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.