Renault Twingo: twingo maakt wel.contact maar start niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

beste mensen,


ik hoop.dat jullie mij kunnen helpen want zie door de bomen het bos niet meer.meer.Ik zal gelijk vertellen dat ik 0 verstand heb van auto's maar ik dacht probeer het hier even.

paar maanden geleden startte mijn twingo niet meer.
dus eindstand dacht ik het ligt aan de sleutel batterij moest ook nodig vervangen worden.
zo gezegd zo gedaan, eindstand hij deed het goed maar uiteindelijk maakte hij wel contact dus ik zie het rode lampje knipperen maar hij start niet.
pas na 9 a 10.x dan start hij opeens wel. en dit gebeurd vaak in de ochtend als hij uren achter elkaar stil.hstil.heeft gestaan.
dus ik had m van de week naar de garage gebracht en de monteur zei het ligt aan de vliegwielsensor. nooit van gehoord maar zou alles bij elkaar 149 euro kosten. goed gosteren gebracht om die te vervangen, bellen ze mij om 5 voor 5 ja mevr het gaat niet lukken we hebben er een nieiwe ingezet en heij start nu helemaal niet meer!
dua ik zeg lekker dan! waneer wel dan? pas na pasen
pfff ze geven aan dat ze nog wat langer moeten zoeken naar het probleem.

wie oh wie kan mij een beetje verder helpen waar het aan zou kunnen liggen.


thnx alvast
gr
femke

femke2

Geplaatst door femke2 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Wat bedoel je precies met "niet starten"? Dat de startmotor niet draait (geen geluid maakt)?
Of dat de motor niet wil aanslaan (startmotor draait en maakt geluid)?

Ooit een keer geprobeerd om met de reservesleutel te starten?

Heino4267 (240), 9 jaar geleden

@femke:
Waarschijnlijk ben je niet bij de dealer geweest met je auto (geeft verder niets, maar die kennen het onderstaande verhaal al).
- een rood knipperend lampje wil zeggen dat de sleutel niet wordt herkend en dat de startblokkering er op blijft staan. je kunt dan startpogingen doen wat je wil, maar rijden kan je niet.
- als je zoals oldford zegt, de reservesleutel gebruikt, moet de auto wel direct starten (ook al werkt géén van de knopjes daarvan nog). Maar uit je tekst maak ik niet op dat je een reservesleutel hebt. Dat is zoals je nu merkt, een risico (en je bent nu voor de raparatie al méér kwijt dan een reservesleutel kost).
- de sleutelbatterij heeft niets te maken met de startblokkering, de batterij in de sleutel is alléén voor de deurver/ontgrendelingsknoppen.
- als de auto wél altijd startte nadat het rode lampje is gestopt met knipperen, is er niets mis met de BDP-sensor (wat de garage "vliegwielsensor" noemt).
- als de garage die BDP-sensor heeft vervangen en de draadjes van de BDP-revisieset verkeerd aansluit, start de auto inderdaad niet meer (daar zit een beschrijving bij dat je ze anders moet aansluiten mét een nieuwe stekker erbij, dus niet botweg vervangen van de sensor).

Je garage moet dus m.i. (op basis van de door jou gegeven info) eerst zorgen dat de nieuwe BDP-sensor goed zit aangesloten en zich daarna metéén richten op de startblokkering, die niet goed reageert op jouw sleutel. Als je een reservesleutel hebt, zou het hen helpen als je die bij hen aflevert.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.