Renault Twingo: twingo reageerd niet op ir sleutel

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine

Hallo.
ik rijd sinds kort met een oude twingo waar de startonderbreking van was omzeild. NU heb ik er een nieuwe accu ingezet en wil hij niet meer aanslaan. Ik vermoed dat de startonderbreking toch weer actief is geworden. Beide sleutels waren leeg en hebben in mijn bezit nooit de cdv bedient. Ik heb in 1 sleutel nieuwe batterijen gedaan in de hoop dat deze het systeem weer zou activeren. Helaas de wagen ontvangt wel een signaal maar doet er niets mee. Ik heb geprobeerd de sleutel opnieuw in te leren maar geen succes. Ik kan nog proberen de noodcode te achterhalen en hem zo te starten maar zoals ik al vertelde is de startblokering er al eens vanaf gehaald zodat ik gewoon kon starten en rijden. Wat moet/kan ik doen om dit weer te realiseren?

Mvg jaikweer

jaikweer

Geplaatst door jaikweer (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Dlm (0), 9 jaar geleden

Ik zal de kastje van het startonderbreker zoeken meestal is die weg gewerkt bij de bestuurderskant.

meestal kan je bij die oude systemen een klepje weg schuiven en komt er een schalaartje tevoorschijn en die kan je omzetten en dan is die gereset.

als dat niet geval is zou ik de bedrading van de startonderbreker volgen en netjes afkoppelen.

jaikweer (0), 9 jaar geleden

Ik begreep dat de startblokering in de computer van het ding zit en niet onder het stuur. Desondanks zal ik eens kijken of ik de genoemde schakelaar kan vinden.

kaleido 1 (1680) PRO, 9 jaar geleden

Heb je een sleutel met een led en een ontvanger bij de spiegel , een zwart bolletje ? dan zit de startblokkering in de computer.

jaikweer (0), 9 jaar geleden

Yup het is het oude infrarood systeem.

jaikweer (0), 9 jaar geleden

Het is voor nu opgelost tot ie weer raar gaat doen lol
Ik heb de noodcode opgevraagd en ingevoerd, daarna direct na contact uit het cdv knopje langs de binnenverlichting ingedrukt tot de wagen dicht en open ging, de vakergenoemde 2 seconden. Toen de knop op mijn sleutel waarop de zelfde actief voltrok, daarna nog een paar keer gedrukt zonder resultaat en plots reageerde de cdv en kon ik probleemloos starten.

Mvg jaikweer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.