Renault Twingo: twingo subframe

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,2

Heb een doorgeroest subframe.
Kan een nieuw frame kopen voor 253,00 euro.
Heeft iemand ervaring met het vervangen van dit frame?

audirijder

Geplaatst door audirijder (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 13 jaar geleden

als het subframe alleen aan de onderzijde is doorgeroest zou ik passende plaatjes er in lassen.


gr john

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Als het om een enkel gaatje te doen is? Met een paar stevige tikken hier en daar kan je zo horen of het de moeite nog waard is . Bel eens een paar demontage bedrijven .Vaak zitten er nog goede pas gemonteerde subframes onder. Beetje sleutelaar redt dit klusje. Misschien moet je wel de motor ophangen en de radiateur. Succes John.

audirijder (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de reacties,
we laten er plaatsjes in lassen. heb echter nog een ernstig roestgat ontdekt onder de bestuurdersstoel, waar een beschermplaatje zit waar de rem en benzineleidingen een bocht naar binnen maken. De hele bevestiging van het beschemplaatje is ernstig verroest en hebben zich gaten gevormd.
De coating aan de onderzijde zit niet altijd op het metaal gehecht en in de holte die zich vormd roest het metaal.
Slordig van Renault om auto's zo slecht beschermd af te leveren. Het bovengenoemde subframe is een standaardprobleem bij de twingo.
Maar tot mijn grote schrik zie ik onder de auto liggend overal verdachte plekken.
De auto is echter motorisch en mechanisch verder nog goed.
Het advies om bij een demontagebedrijf een goed subframe te vinden heeft niet tot een goed resultaat geleid. Ik heb 2 subframes willen kopen, echter bij nadere inspectie was er al aangelast, overigens wel netjes, maar betekende geen verbetering, kan ik beter direct aan de auto laten lassen, hoef ik niets te demonteren.

limbra (580), 13 jaar geleden

de subframes zijn blijkbaar een bekend kwaaltje , roest aan de bodem vind ik na 14 jaar niet vreemd , alhoewel er natuurlijk ook oudere auto`s rond rijden met nog een keiharde bodem .
het subframe lassen aan de auto is te doen mits het idd maar om een gat gaat en niet om een al krokant geworden subframe , neem wel goede voorzorg maatregelen i.v.m. de vrij komende hitte > kabels - brandstof leidingen etc...
als je electrisch gaat lassen koppel dan de accu los.

suc6 limbra

audirijder (0), 13 jaar geleden

Heb bij een garagebedrijf gevraagd, wat lassen zou kosten.
Het subframe is gelast met een plaatje, helemaal rondom gelast.
Een roestgat onder de bestuurdersstoel, waar de benzine en remleidingen onderdoor lopen is volledig weggeslepen en daarna met puntlassen een nieuwe plaat gemonteerd.
Alles goed afgewerkt met bytac.
Netjes uitgevoerd, kosten 160 euro.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.