Renault Twingo: Uitschakelen passagiers airbag

Bouwjaar: 2000

Onze renault Twingo (2000) is voorzien van een passagiers airbag die helaas niet uit te schakelen is zoals in latere uitvoeringen.

Ik heb reeds bij enkele Renault dealers geinformeerd naar de mogelijkheden maar die geven totaal verschillende antwoorden. Waaronder:
- We kunnen alleen alles uitschakelen (bestuurders en passagiers airbag)
- Is totaal niet mogelijk.
- Het kan maar je krijgt problemen met de verzekering.
- Het kan maar het storingslampje blijft branden.

Is er iemand die uitsluitsel kan geven over de mogelijkheden?

Alvast bedankt

EBN

Geplaatst door EBN (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Waarom wil je die airbag uit schakelen?

erik2855 (0), 18 jaar geleden

Ik denk ivm een kinderzitje...

Santa (0), 18 jaar geleden

DAN maar het zitje achterin....
Is sowieso beter.

graalus (0) PRO, 18 jaar geleden

Als de bestuurder het systeem niet zelf kan uitzetten d.m.v. een schakelaar is het niet de bedoeling dat deze uitgezet wordt door een officiele dealer,ik denk ook niet dat je een dealer vind die dit voor je doet.Niet doen dus en zitje achterin monteren!

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Kinderzitjes horen op de achterbank. Het risico voorin is veel te groot. Zelfs uitgeschakelde airbags kunnen afgaan bij een ongeval en dan is jouw kind dood (dit is niet overdreven, het is al eens gebeurt). Zie ook: http://www.babybox.nl/artikel.php?artike...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.