Renault Scenic: uitvallen motor wanneer koud en onregelmatig lopen. G3

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6/16v

Hallo

Ik heb een probleem met mijn renault scenic uit 2001 op G3. Wanneer de auto stationair loopt draait hij maar 500 toeren en erg onregelmatig. wanneer je dan onder het rijden (als hij nog koud is) de koppeling in trapt valt de motor uit (op gas en benzine). De lamda bougies en temp sensor van de koelvloeistof zijn al vervangen. viergasmeting was goed. gascomputer is opnieuw ingelezen en verder geen fouten. Voorheen heeft de auto ook backfire gehad waardoor het luchtfilterhuis is vernieuwd. Wie o wie kan mij verder helpen ???

Alvast bedankt.

Groeten Felix

felix

Geplaatst door felix (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kawaZ750 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je het smoorklephuis al gereinigd? Waarschijnlijk is dit de oplossing. Succes!

felix (0), 18 jaar geleden

Ja die is al gereinigd en ik heb ook al een spoel middel door de benzine gehad. Kan het zijn dat de klepspeling gecontroleerd moet worden. bedankt.

kawaZ750 (0) PRO, 18 jaar geleden

De klepspeling word bij deze motor hydraulisch gesteld, kleppen stellen is dus niet nodig. Kan wel zijn dat ze verbrand zijn, en dus niet meer goed afdichten. je zult de compressie moeten meten om daarachter te komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.