Renault Megane: uitvallen op gas bij uitkoppelen en onrustig lopen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600i

Zakt soms op gas bij stilstaan op 2 a 300 toeren of valt uit (bij uitkoppelen
voor stoplicht b.v.)
Loopt stationair op benzine te hoog (tussen 1300 en 1700 toeren, en soms ook op gas
Rijd af en toe schokkend als je langzaam rijd, Motor draait soms niet lekker. Lijkt af en toe of hij op 3 cilinders loopt! Loopt zeg maar blubberend.
Motor houd ook soms in bij overgang van gas naar benzine, maar springt meestal dan wel over. Eerst niet geweest.

Verdamper al vervangen, stationair toerentalregelaar ook.
Uitlezen (of inlezen hoe het ook moge heten) gaaf tot nu toe geen foutmelding en heeft geen effect gehad, problemen leken wel even opgelost maar kwamen weer terug
Motor bromt ook, loopt mijns inziens niet soepel, maakt zeg maar veel lawaai, lijkt wel alsof er ergens een gat in de uitlaat of zo zit, of bij spruitstuk en bij optrekken fluit hij. Erg storend.
Ook een Renault garage en de gasboer kregen het niet opgelost. hadden misschien niet genoeg kennis.
Soms loopt de motor gewoon goed stationair, allen het brommen lopen, en het fluiten hoor je altijd. Ook dit zou verholpen moeten worden.

didi2

Geplaatst door didi2 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

AS1 (105), 16 jaar geleden

klinkt anders typisch als een lek inlaatspruitstuk of pakkingen maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat de garage dat niet ziet/hoort...

didi2 (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, AS1 en het zou dan echt sterk zijn als de garage dit niet hoort. maar kan een lek al die afwijkingen veroorzaken? Zal de garage hier eens op wijzen. Nog meer tips?

AS1 (105), 16 jaar geleden

Ja, dit kan alle afwijkingen veroorzaken.

Verder slangetje naar MAP-sensor goed controleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.