Renault Megane: V-snaar

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16 16V

Zojuist hoorde ik een rammelend geluid en blijkt dat de V-snaar ingescheurd is en een gedeelte loshangt en tussen de bovenste rol is gaan zitten.

1.0 kan ik hier mee naar de garage rijden en wat zijn de risico's als de v-snaar helemaal doorscheurt ??

2.0 Kan ik de snaar gewoon doorknippen en er dan mee naar de garage rijden ?

3.0 wat is precies de functie van deze snaar?

Rnijhuis

Geplaatst door Rnijhuis , lid sinds 12 jaar geleden

7 Reacties

Hans4040 PRO, 11 jaar geleden

afhankeleijk van het type, wordt door die snaar de stuurbekrachtiging, de dynamo en de airco compressor aangedreven.
heb je geen airco, dan alleen de stuurbekrachtiging en de dynamo.
hiermee doorrijden leidt tot een lege accu (dynamo draaid niet meer) en je heb geen stuurbekrachtiging als je zonder die v-snaar rijdt.
als de garage op 100 meter zit, kan je het gokken, anders niet doen.
je kan beter even op de fiets een nieuwe riem gaan halen en die thuis erop zetten.

Rnijhuis, 11 jaar geleden

Thanks; ik ga zometeen de ANWB bellen of dat in hun servicepakket zit. Ik ben niet zo heel handig en durf ook niet zomaar dit soort dingen aan de auto te doen. De garage zit op plm 3 km en is pas maandag weer open. Ik hoop dat de ANWB me uit de brand kan helpen.

Thanks ik weet nu in ieder geval wat de functie van de snaar is.

PS waar tover ik op 2e kerstdag een v-snaar vandaan ?? Het zal dan toch echt maandag worden vrees ik!!

eric323, 11 jaar geleden

als de ANWB je kan en wil helpen hebben ze hem in de auto.....

Rnijhuis, 11 jaar geleden

De wagen staat nu bij de garage. ANWB heeft me keurig er naar toe gesleept; waarvoor dank. De monteur gaf meteen aan dat als de riem vervangen gaat worden ze ook meteen heel goed naar de distributieriem moeten kijken voor evt schade onder de kap veroorzaakt door de multiriem..

De wagen heeft nu 186000 gelopen en de distributiriem is ooit bij 115000 vervangen. Raden jullie het aan om dit ook meteen te laten vervangen ?? Wie kan mij de globale kosten opgeven voor het vervangen van dit soort riemen ? Zijn daar in de autowereld richtprijzen voor? De plaatselijke dealer heeft helaas de naam nogal eens met dubbele pen te schrijven. De monteur van ANWB gaf aan dat het best een nauwkeurig werk is om die riem te vervangen en raade daarom toch wel een officiele dealer aan ivp specifieke expertise ipv garage op de hoek.
Als ik de globale kosten weet, weet ik ook meteen of ze me proberen te "tillen". Alvast bedankt voor jullie hulp.

Hans4040 PRO, 11 jaar geleden

Voor de kosten kan je zelf even kijken op www.mijngarage.nl
klik op "kies je klus" en dan "distributie"

mvg,
Hans.

Rnijhuis, 11 jaar geleden

Many thanks Hans,

Zal morgen eens bij de dealer een praatje gaan maken en kijken of ze me een goede service/prijs kunnen geven,

Ik laat je resultaat nog wel weten,

Rnijhuis, 11 jaar geleden

Hoi daar was ik weer. donderdag de auto opgehaald en meteen alles laten vervangen. Multiriem, Distri-riem en meteen ook de olie laten doen en APK . Nu bleek dat de multiriem defect is gegaan door een vastzittende dynamo-pully. Oftewel dikke pech dat dit kapot is gegaan. De rekening van het totaal was € 955.00 en vergeleken met de plaatselijke dealer viel dat nog mee. Het is een veel geld maar ik hoop dat ik nog heel veel plezier van mijn Renault zal hebben. Bedankt voor jullie hulp tot nu toe. Het volgende probleem ga ik nu op de site loggen; waarschijnlijk door de kou is de kabel van de electrische raam linksvoor gebroken. Moet ik nu daar weer achterheen. Zal dit probleem onder andere noemer gaan zetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.