Renault Espace: V6 motor loopt onregelmatig

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6 3liter

Hallo, Mijn V6 loopt niet goed net als ie op 5 cil loopt, bij koude start hoog toerental bij wegrijden is het toerental weer normaal wel gestotter en onregelmatig lopen uitlezen bij dealer.... geen fouten, bougies vervangen.... probleem hetzelfde, vonk controle.... op alle 6 voldoende!

Wie kan hierover advies geven? Alvast bedankt.

renault espace

Geplaatst door renault espace (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

signum (0), 14 jaar geleden

Ik heb volgens mij het zelfde probleem, zie forum 18 06 2009.
Is dit plotseling ontstaan of geleidelijk

groet

renault espace (0), 14 jaar geleden

René, Het is plotseling ontstaan stond voor een stoplicht wilde optrekken en de wagen ging met hokken en stoten vooruit .
Heb gisteren de inspuitcomputer zit achter het rechter knipperlicht losgekoppeld van de stekker 10 min gewacht ondertussen massa punten schoongemaakt en de volgende morgen gestart en........ hoge toerental is weg.Alleen nog een beetje onrustig rijden hier gaan we morgen mee bezig. wat heb jij er aan gedaan?

Gr Jan

signum (0), 14 jaar geleden

De vraag is beter, wat heb ik niet gedaan. Lamba sonde vervangen na eerste foutmelding bij Renault, daarna geen foutmelding, ook tijdens rijden aan de computer verbonden geen foutcodes meer.
Bougies, bougiekabels , bobine blok, injectoren,( voor dit alles is de motor er al twee keer uitgeweest) computerstekker onder rechterkoplamp schoongemaakt en met contactspray behandeld ,accuklemmen
brandstoftank, benzinepomp en brandstoffilters vernieuwd.
Alle zes de pitten geven een vonk en ook het zogenaamde lekken bij een bougievonk is
gecontroleerd en goed bevonden. Hij blijft na dit alles horten en stoten, inhouden en af en toe ploft hij wellenswaar allemaal iets minder dan in het begin maar lekker loopt hij in ieder geval niet.
Ook is het brandstof verbruik hoog.
groet René

AS1 (105), 14 jaar geleden

controleer eens op valse lucht

renault espace (0), 14 jaar geleden

Vandaag weer uitgelezen(voeler in de uitlaat) co niet goed, mengverhouding veel te veel brandstof en komt onverbrand de uitlaat weer uit . Als
je naar de diagnose kast kijkt is het net een flipperkast wel geeft de lamba een waarde aan van één hier valt méé te leven.

Waarom kan een dealer het bobine blok niet testen dit is toch ergens af te lezen? ga volgende week es met snap-on bellen...!

Anne, hoe kan ik het beste een lek opsporen te denken aan spruitstuk en slangen .

René we zijn er druk mee bezig

renault espace (0), 14 jaar geleden

Als je een probleem hebt moet je eerst met info komen te denken aan uitlezen Als blijkt dat CO,HC of andere metingen niet goed zijn dan kan je verder.
Ben geweest bij de Renault dealer en geen elec problemen waargenomen, de bobine's kunnen niet worden getest NIET EERST VERVANGEN geeft in de meeste gevallen toch niets. Hierna weer een meting laten uitvoeren bij een kleine garage met een voeler in de uitlaat en wat blijkt????? veel te veel brandstof.
Heb gewacht dat het gas HELEMAAL op was toen op benzine gezet en het probleem was over , al die tijd ( heb gas uitgelezen en 800 uur hierop
gereden.En nu???? verkeerde aansluiting door gasinbouwer gemaakt, computer stuk? ga morgen bellen met Landi Hartog .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.