Renault Kangoo: Veerpootlager,demperstang slijtage.mijn wiel hangt er los onder/

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19 D 47 kw

Als ik rij op een hobbel met het L wiel dan voelt het aan dat het niet vast zit.Ik moet het stuur vast houden voor onverwachte gedragingen.Op regen rijden geeft een gevoel van rijden op sneeuw.
Ik kan maar 1 ding bedenken,een kromme veerpoot.Ik wil zeggen,het gebeurt steeds als je een bocht aan het nemen bent.Bij rechtdoor doet hij normaal.

claxon

Geplaatst door claxon (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

nou ik zou toch eerst eens controleren of er geen fusseekogel of stuurkogel bijna eruit springt.

groetjes jan.

claxon (0), 12 jaar geleden

Na 100 topics gelezen te hebben kan ik maar 1 doen.Alles uiteen en nrs controleren.Fuseekogels,draagarmbussen zijn nieuw.Camber is negatief(met schietlood 1,5 cm)Ik vraag mij af waar de fout zit;domlager,rubber bovenaan,demperstang hangt scheef in buis,beschadigde veerpoot,gebroken veer.Hier liggen al magic camber bouten gereed van 14 mm. als ik het niet vind.

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

dan moet je de uitlijning laten controleren dan kunnen ze vaak zeggen wat de oorzaak is of in ieder geval welke kant.

groetjes jan.

claxon (0), 12 jaar geleden

Op het hele google gedoe en problem car is er geen info.Ik ben juist gaan zien naar mijn veerpoot bevestiging bovenaan.Bij de L zie ik het blote metaal van de bovenste schotel.De R is iets beter.
DAAROM heb ik zo 'n negatieve camber en loshangend wiel- gevoel.Pffff.

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

nou als dat de oorzaak is mag je blij zijn mocht het toch niet lekker zijn dan als eerste de uitlijning controleren.

groetjes jan.

claxon (0), 12 jaar geleden

Morgenvroeg bellen voor onderdelen.Taatslager is rot.Die rubber heeft rondgedraaid.Achterste draagarmbus zat niet vastgeschroefd.
X 2 die stukken dan en de magic camberbouten gaan er ook op.Voorlopig uitlijnen met de autoantenne ivm uitlijnings-afspraak.

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

nou dan hopen dat het over is.

groetjes jan.

claxon (0), 12 jaar geleden

Ik heb juist gedaan met schroeven.Ik was naar occas gaan zien ,ze waren nog slechter.Nieuwe set veerpootlagers (4stks) is besteld bij Renault.Voorlopig een stukje van de veerschotel en magic cambers erin.Caster was 2 cm uitspoor.Voorlopig geregeld in afwachting onderdelen.Hij rijdt al 10 X beter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.