Renault Scenic: Ventilator wéér alleen in de hoogste stand

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 RT

Na een reparatie aan de kachelweerstand is deze nu waarschijnlijk wéér stuk. Ik kan namelijk alleen de ventilator (én dus ook de airco) in stand 4 laten draaien.
Is er een reden dat deze weerstand binnen een week kapot kan gaan?

mharst

Geplaatst door mharst (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 17 jaar geleden

Wellicht dat de ventilator te zwaar draait waardoor de weerstand te heet wordt.

mharst (0), 17 jaar geleden

Wat is daar aan te doen. Ventilator uitbouwen en smeren? Kan het misschien ook te maken hebben met het aanlopen van de ventilator aan de binnenzijde (onder dashbord bijrijderskant) ??

moderator (0) PRO, 17 jaar geleden

Lagertjes van de ventilator gaan nog wel 'ns roesten en vastlopen door water dat er in blijft staan. Uitbouwen en smeren is 'n te proberen optie, anders vervangen.

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

controleer ook goed de afvoer van de paravan. als deze dicht zit loopt het water via de paravan de kachelmotor in.. met dit soort problemen als gevolg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.