Renault Scenic: Pioneer cd wisselaar installeren

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 RT

Ik heb al een plek gevonden voor de wisselaar. Onder de linkerachterstoel zit een ruimte die je goed kunt benutten.
Alleen wil ik weten hoe ik de kabels het beste naar de voorkant kan leiden.
Welke panelen / strips moet ik verwijderen en hoe doe ik dat. (eraan trekken / schroeven losdraaien (welke plekken))???

mharst

Geplaatst door mharst (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

runtoteun (0) PRO, 17 jaar geleden

Toevallig heb ik gisteren een wisselaar uitgebouwd in zo'n zelfde Scenic.
Kabel van de wisselaar onder het stuurkolom door naar links halen,je komt uit bij de hendel van de motorkap.
Het is heel gemakkelijk even de besturdersstoel te los te halen, de stekkers eronder voorzichtig losklikken (Contact UIT) en naast de auto te zetten. Kap onder de gordel voorzichtig onder naar boven halen, opberglade mbv 2 schroeven losschroeven en de dorpelkap losklikken, hendeltje kun je er ook zo afschuiven!
Nu is er genoeg plaats voor het leggen van de kabel, het stof van het opbergvak een beetje omlaag drukken en met een beetje gefriemel ligt hij in het vak!

Succes.

mharst (0), 17 jaar geleden

runtoteun,

Bedankt voor je uitleg. Als het droog is, ga ik gelijk aan de slag. Ik denk dat het met deze omschrijving wel moet lukken.

mharst (0), 17 jaar geleden

Kabels en wisselaar zitten erin. Misschien nog een tip voor anderen. Bij het inbouwen van radio of leggen van kabels in die regio is het handig het bovenste deel van het dashboard te verwijderen. ( 2 speaker kapjes verwijderen en daarna 2 torx schroeven losdraaien) Het middelste schermpje met het klokje en de temp. d.m.v. 3 torx schroeven ook even losdraaien en je kan zo makkelijk bij de achterkant van radio / cd-speler inclusief de kabels.

Martin.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.