Renault Twingo: vergrendeling / motor

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Halo,

Sinds een dikke jaar ben ik eigenaar van een twingo 1.2 benzine 1994. Sinds ongeveer een maand heb ik een paar probleempjes met mijn wagen.

1- Gedurende de winter wou de kofferbak zich niet openen met de afstandsbediening, maar nu is dit in orde. Ik denk dat dit door de winter kwam, want elektrisch was er denk ik niets aan de hand want ik voelde een 'tik' als ik op de knop drukte.

2- Als ik aan 't rijden ben en gas geef kom ik pas na 1 à 2 seconden vooruit, dus hij reageert niet direct. Soms start de motor een beetje moeilijk (het hapert) en komt moeilijk op gang, ook tijdens het rijden hapert het. Wat mij opvalt is dat dit alles alleen gebeurt als het (veel) regent. Gisteren of eergisteren had ik geen enkel probleem, de motor was zelfs vlotter dan normaal, ik dacht dat dit kwam omdat het warmer aan het worden is. Maar gisteren heeft het veel geregend, en heb ik dit probleem weer. Ik ben wat gaan rijden (zo'n 20km) en nu is alles weer in orde. Maar als het gaat regenen krijg ik weer dit probleem.

3- Het schakelen gaat moeilijk de eerste 10 minuten, maar eenmaal de motor warm is heb ik geen probleem meer. Ik weet niet of de versnellingsbak ook olie nodig heeft, want ik denk dat er gewoon niet genoeg olie in zit. Ik weet ook niet waar ik dit zou kunnen bijvullen.

Alvast bedankt voor de reacties

serko

Geplaatst door serko (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

serko (0), 14 jaar geleden

niemand?

Heino4267 (225), 14 jaar geleden

Er reageren niet veel personen, omdat dit alledrie klachten zijn waarvoor je gewoon een garage op moet zoeken. Olie peilen, slot smeren e.d. kan nou eenmaal niet op afstand.

Ed Ang (0), 14 jaar geleden

Punt 1: motoren kunnen slijten. In de praktijk valt het probleem wat jij had op te lossen door eens de motortjes in te spuiten met WD40 of iets dergelijks, waardoor het weer soepel kan bewegen.
M.b.t. punt 2 zou ik zeggen: bougies, bougiekabels, bobines, een beetje in die richting. Aangezien je al aangeeft dat het voornamelijk voorkomt met vochtig weer, kun je er donder op zeggen dat het probleem zich in het ontstekingsgedeelte bevindt. Ik zeg zelf bougiekabels, maar goed dat zal moeten blijken.
Punt 3: het lijkt erop dat de olie inderdaad zijn beste tijd heeft gehad, bakolie vervangen kan wonderen verrichten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.