Renault Grand Espace: Verhitte remmen en gonzend geluid.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,2 tD

Vorige week heb ik in een Renault garage oa nieuwe remschijven en remblokjes vooraan laten plaatsen.
Bij stilstand, na ong 20 km rijden, kwam er uit de voorste wielkasten een enorme abnormale hitte en een penetrante, verbrande geur. De wieldoppen waren zo warm dat men ze niet kon aanraken. Na een telefoontje naar de garage zei men daar dat dat niet erg kon zijn, de wagen was gecheckt bij het buitenkomen en alles was toen in orde. Na nog eens 20 km bleek het probleem nog steeds hetzelfde en ik ben toen terug naar de garage gereden. Onderweg werd het rijden zelf moeilijk; net alsof de handrem nog opstond. Ik ben dan eens speciaal hard op de remmen gaan staan en .. het probleem was opgelost. In de garage vond men niets speciaals, ook niet aan de remschijven of blokken.
Vanaf toen hoorde ik bij het rijden een vervelend gonzend gezoem dat in frekwentie verhoogt bij het sneller rijden en verlaagt bij vertragen. Het blijft ook als ik al rijdend naar neutrale stand overga. Herkent iemand dit? Zijn dit misschien de wiellagers en kan dit dan te maken hebben met de hitte aan de schijven?

Bauwie

Geplaatst door Bauwie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Zou kunnen dat het de lagers zijn. Het vet kan door de hitte er uit gegaan zijn.

Gr.

peter615 (0), 16 jaar geleden

Die mogen niet heet lopen na vervangen!!! Zaten waarschijnlijk vast, en daardoor is je lager stuk gegaan van de hitte!!

AS1 (105), 16 jaar geleden

Is het mogelijk dat door verkeerde montage van de remschijven, deze oververhit zijn geraakt, met als gevolg overhitting van de lagers?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.