Renault Modus: Verlichting Modus

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel

De voorlampen van mijn Modus zijn al sinds ik hem heb (2 jaar) een aantal malen kort (3 maanden) na elkaar kapot gegaan. Omdat we dachten dat het misschien aan de lampen lag al verschillende merken geplaatst maar tot op heden gaan ze na een paar maanden weer kapot.
Dit is iedere keer een dure grap omdat je rond de € 100,-- kwijt bent om je lampen te laten verwisselen bij de garage omdat je dit niet zelf kunt doen bij een Modus.

Heeft er iemand een idee wat hier aan te doen is want ik word er een beetje moedeloos van.

Monique01

Geplaatst door Monique01 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Modus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 15 jaar geleden

De lichten pas inschakelen als de motor loopt scheelt in de levensduur. De lamp die Renault voorschrijft is de H7 LL met bestelnummer 7701057737. Deze gaan langer mee. Weinig dealers die hem monteren trouwens, omdat deze qua inkoop veel duurder zijn.

derk schut (0), 15 jaar geleden

Philips heeft zgn long live lampen in het assortiment.
Mijn Renault dealer heeft deze gewoon te koop.
Heb deze zelf ook in gebruik, het is de nigth guide uitvoering (H7) dwz de lamp met drie kleuren. Bevalt erg goed en geeft veel licht.
Was oorspronkelijk na ongeveer een jaar stuk in mijn Megane, rij altijd met de lampen aan, maar de long live uitvoering zit er nu al minstens anderhalf jaar in. Ik koop ze bij Halfords maar kan ze zelf vervangen
suc6

sjaak r (0) PRO, 15 jaar geleden

@ Henk, Heb je ervaring mee hoeveel dat verschilt tussen de orginele van Renault en 1 van een ander willekeurig merk.
Wij hebben namelijk die jij omschrijft ook niet en kan eventueel dan de mo.eite zijn om aan te schaffen

Henk Nobach (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=sjaak r]@ Henk, Heb je ervaring mee hoeveel dat verschilt tussen de orginele van Renault en 1 van een ander willekeurig merk.
Wij hebben namelijk die jij omschrijft ook niet en kan eventueel dan de mo.eite zijn om aan te schaffen[/quote]
D'r zit behoorlijk wat prijsverschil in H7 lampjes en dat gaat vaak ook gepaard met een behoorlijk kwaliteitsverschil.

Die lampjes worden ook voorgeschreven in een ACTIS oplossing en heb eigenlijk ook nooit klachten gehad mbt de levensduur.

Anders neem je toch alleen voor de Modus die lampjes op voorraad.

sjaak r (0) PRO, 15 jaar geleden

Mee eens, daarom vraag ik het ook.
Bedankt voor info

Monique01 (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties.
De lichtautomaat heb ik inmiddels uitgeschakeld zodat ik de lampen na het starten van de motor handmatig aan kan zetten en de lampjes H7 zijn besteld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Modus of stel zelf een nieuwe vraag.