Renault Mégane Estate 2012: Verlies van toeren bij een Megane 3 (2012)

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K A6, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Beste experts,

Sinds 6 maanden ben ik (weer) een trotse gebruiker van een Megane 3 Estate uit 2012. Tot aan vorige week had ik er geen problemen echter begint er nu kuur naar boven te komen waar ik de oorzaak maar niet van kan achterhalen. In de 1ste, 2de en 3de versnelling trekt te auto netjes op. In de 4de en 5de versnelling verlies ik toeren maar ik verlies geen snelheid. Bij het optrekken valt te toerenteller terug maar hij trekt wel verder op. Om het wat duidelijker te krijgen heb ik het op laten nemen.

https://www.youtube.com/watch?v=YJVubgMu...

Ik dacht eerst aan een verstopte EGR. Later las ik weer dat het een versleten koppeling zou kunnen zijn.

Ik hoop duidelijk jullie meer duidelijkheid kunnen verschaffen.

flunzy

Geplaatst door flunzy , lid sinds 6 jaar geleden

6 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Versleten koppeling geeft toename van toeren en afname snelheid , dit lijkt me hier , zoals je het omschrijft niet het geval .
Is de auto al eens uitgelezen ?
Benzine /diesel , iets meer info hier over.

flunzy, 2 jaar geleden

Bedankt voor je snelle respons Kaleido 1. Graag alles behalve de koppelingsplaten :) Het betreft hier een diesel met een 1.5 motor uit 2012. Heb je nog meer informatie nodig? - flunzy 40 seconden geleden

PTUR, 1 week geleden

Beste Flunzi,

sinds 1 jaar hebik met mijn megane 1.5 DCI Bose uit juni 2012 het zelfde probleem. Mijn garagehouder kan het probleem niet oplossen, inmiddels ben ik al wel 600 Euro verder maar het probleem betaat nog steeds. De auto vertoond een schommelende vermogensopbouw bij accellereren. Lijkt erg op wat jij hier beschrijft en wat ik zie in het filmpje. Heb jij inmiddels een oplossing voor het probleem gevonden?

    Hoi PTUR, Ik heb de auto inmiddels verkocht maar ik was wel een stuk verder gekomen. Het bleek dat er ergens lucht ontsnapte maar we hebben niet achter kunnen halen waar dat gebeurde. De kosten zouden hiervoor te hoog oplopen waardoor ik hem uiteindelijk verkocht heb. - flunzy, 1 week geleden

flunzy, 1 week geleden

PTUR, 1 week geleden

hoi Flunzy, dank voor jouw snelle reactie. Ik zet mijn zoektocht nog even voort.

Heino4267, 1 week geleden

@flunzy: zoals ik het lees doet je auto alles normaal (optrekken, rijden, trekkracht) behalve wat de toerenteller aangeeft. Is je toerenteller of de aansturing vanuit de instrumentenpaneel-printplaat niet gewoon defect?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane Estate of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.