Renault Mégane Estate 2012: Verlies van toeren bij een Megane 3 (2012)

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K A6, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Beste experts,

Sinds 6 maanden ben ik (weer) een trotse gebruiker van een Megane 3 Estate uit 2012. Tot aan vorige week had ik er geen problemen echter begint er nu kuur naar boven te komen waar ik de oorzaak maar niet van kan achterhalen. In de 1ste, 2de en 3de versnelling trekt te auto netjes op. In de 4de en 5de versnelling verlies ik toeren maar ik verlies geen snelheid. Bij het optrekken valt te toerenteller terug maar hij trekt wel verder op. Om het wat duidelijker te krijgen heb ik het op laten nemen.

https://www.youtube.com/watch?v=YJVubgMu...

Ik dacht eerst aan een verstopte EGR. Later las ik weer dat het een versleten koppeling zou kunnen zijn.

Ik hoop duidelijk jullie meer duidelijkheid kunnen verschaffen.

flunzy

Geplaatst door flunzy , lid sinds 4 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Versleten koppeling geeft toename van toeren en afname snelheid , dit lijkt me hier , zoals je het omschrijft niet het geval .
Is de auto al eens uitgelezen ?
Benzine /diesel , iets meer info hier over.

flunzy, 7 maanden geleden

Bedankt voor je snelle respons Kaleido 1. Graag alles behalve de koppelingsplaten :) Het betreft hier een diesel met een 1.5 motor uit 2012. Heb je nog meer informatie nodig? - flunzy 40 seconden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane Estate of stel zelf een nieuwe vraag.