Renault Clio: Vermogen valt soms helemaal weg. Schokt verschrikkelijk.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 L / 16V

Auto loopt ineens erg onregelmatig. Soms valt vermogen nagenoeg volledig weg en reageert nauwelijks meer op gaspedaal. Vervolgens 'pakt' hij met een schok weer op en schiet vooruit (voor zover mogelijk met 1,2 L) en doet alsof er niets aan de hand is. Wanneer hij geen vermogen heeft draait motor wel mooi rond. Lijkt er niet op dat 1 cylinder uitvalt. 3 Jaar geleden zelfde probleem gehad, dat echter spontaan verdween. Inmiddels is ook het lampje van motorsturing aan gegaan. Omdat het probleem opeens komt en weer verdwijnt, denk ik aan een slecht contact. Kan dit de BDP sensor zijn?? Waar zit dat ding ergens? Alvast bedankt voor alle slimme ideëen. Auto heeft 55.000 km gerden.
Ron

Nala

Geplaatst door Nala (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

alfons262 (0) PRO, 15 jaar geleden

1st en vooraf defectcode uit laten lezen,aan de hand daarvan storing verder zoeken/oplossen.

Nala (0), 15 jaar geleden

Heb inmiddels auto laten uitlezen. Dat levert op: DF207 Upstream sensor, signal input, short circuit to +12V. Memory.
De auto rijdt nu weer volkomen normaal en het lampje is inmiddels ook weer uitgegaan (vanzelf). Fout is door garage weer gereset. Ik kan mij voorstellen dat de motor door een vreemd signaal van de Lambda sensor in noodloop zou gaan. Wat ik echter vreemd vind is het feit dat de motor gaat schokken. Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat het motormanagement de noodloop voortdurend in- en uitschakelt. Ben benieuwd of iemand uit ervaring een tip kan geven. In ieder geval bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.