Renault Clio: Lekke koelwaterpijp bij waterpomp

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 E7F

Hallo,
We hebben een probleempje met onze clio. We hebben hem gisteren moeten laten staan wegens hevig koelwaterverlies.
Eerst dacht ik dat de waterpomp stuk was, maar bij nader inzien bleek de stalen koelwaterpijp, die bij de waterpomp in het motorblok steekt, lek te zijn. Het einde van de buis is weggeroest en daardoor lekt de pijp bij de O-ring. Is dit een bekend probleem van de Clio? Is er een oplossing voor of moet ik bij de dealer een nieuwe Pijp en een nieuwe O-ring halen? (Zal wel niet op vooraad zijn) Wat zal de pijp zowat kosten?
Bij voorbaat dank.

Groet,

Harry

beckertje2

Geplaatst door beckertje2 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

autobedrijf van breugel (0) PRO, 15 jaar geleden

pijp en oring zijn los verkrijgbaar, heb het al een paar keer bij een laguna meegemaakt, pijp kosten voor deze auto maar iets van 12 euro of zo.
valt dus allemaal wel mee!
pijp zit met 1 boutje vast dacht ik en dan kan je de pijp voorzichtig eruit trekken.

groeten Bart

beckertje2 (0), 15 jaar geleden

Hallo Bart,
Bedankt voor het snelle antwoord. Dat is dan weer een meevaller. Dus morgen effe naar de Renault deler. Hopelijk hebben ze de pijp op voorraad. Jammer dat ik al een nieuwe waterpomp heb gekocht. Maar ik ga de pomp er toch in zetten nu ik de zaak toch al uit elkar heb liggen. Kan volgens mij geen kwaad bij een kilometerstand van 160 duizend km. Nogmals beankt.

groet,

Harry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.