Renault Scenic: Vermogensverlies, niet continu

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 Dti

Hoi

We hebben hier in de garage een megane/scenic binnengehad met vermogensverlies. De wagen heeft dit niet altijd. Bij het rijden trekt hij enorm
traag op. Echter 50km/u in 3de rijden en terugschakelen en gasgeven dan trekt de wagen goed door zoals het hoort. En na enkele straten valt het vermogen weer weg. Als hij zijn vermogen heeft hoor je de turbo niet fluiten, dus ik vermoed dat deze OK is

Uitgelezen met clip maar er stonden geen foutcodes in. Tijdens het rijden met clip kwam af en toe de fout "verijkingssensor" tevoorschijn.
Eerst luchttraject even gecontroleerd, brandstoffilter was OK. Toen de verijkingssensor vervangen maar het probleem doet zich nog steeds voor.

weet er iemand mischien raad met dit probleem?

joel van breedam

Geplaatst door joel van breedam (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

guyver75 (0), 10 jaar geleden

EGR misschien???
komt vaker voor bij diesel dan benzine ivm vette aanslag uitlaatgassen.
niet al te veel moeite en controleren waard denk ik..

Groeten en succes..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.