Renault Scenic: Vragen over de airco

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo ik had een vraag .....

Wij hebben zins een maand of 4 een Renault menage scenic uit het bouwjaar 1999 maand mei is een overgang type heb ik mij laten vertellen maar nu is het zo dat onze airco lek is dus ook niet werkt Maar nu ben ik dus al zeker wel 3 maanden aan het zoeken naar een dikke leiding en omdat het dus een overgang type is krijg ik steeds de verkeerde ook via onderdelen zoeken
En ja dan zou je kunnen zegen koop een nieuwe leiding en niet een tweede hands maar omdat we dus eigenlijks een beetje het schip zijn ingegaan zeg maar en wij dus ook niet weten wat we nog meer voor dingen tegen komen wou ik dus eerst eens kijken met een tweede hands leiding wat er eventueel nog meer lek of kapot is en ook moet vervangen worden dan weet ik ook of het wel uit kan en zo airco is nogal duur hoor hier en daar best wel dikke bedragen . En kun je misschien de airco er ook uit halen kachel wordt wel gewoon warm namelijk alleen het ergste nog vindt ik en ook nogal lastig met vochtig weer beslaan onze ramen steeds is er misschien hier iemand die nog een adres voor airco slangen weet of er misschien zelf een over heeft of zo heb mij laten vertellen dat de bouwjaar van af 03 tot 07 moet passen gaat om een enkele aansluiting van de dikke slang de meesten worden in een keer vast gezet op de pomp die van mij dus apart


M V g klaas Beukema uit Wirdum (GR)

athlon

Geplaatst door athlon (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Pascal Limpens (0) PRO, 10 jaar geleden

Laat de defecte leiding repareren. Scheelt in de kosten!!!

kaleido 1 (1855) PRO, 10 jaar geleden

Vermoedelijk heb je een oud model scenic met kleine koplampen maar met 16/16v motor erin van model met de grote koplampen , waarschijnlijk een Kaleido uitvoering ?
De droger zit links naast de radiateur , voor de kijkers rechts .

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Beslagen ramen heeft niks met kapotte airco te maken. Maar geen frisse lucht in de auto. Zou die oorzaak zoeken in nat interieurfilter of een defecte/gesloten recirculatie klep.

athlon (0), 10 jaar geleden

[quote=Safrane10698]Beslagen ramen heeft niks met kapotte airco te maken. Maar geen frisse lucht in de auto. Zou die oorzaak zoeken in nat interieurfilter of een defecte/gesloten recirculatie klep.[/quote]
En weet je ook waar ik die vinden kan en of je er gemakkelijk bij kunt komen , heb ook al gekeken of ik natte plekken in de auto kon vinden maar ook niet gevonden

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Ergens.in het kachelhuis. Maar bij deze auto weet ik het zo niet. Maar het is al vaker beschreven op dit forum over de scenic.

kaleido 1 (1855) PRO, 10 jaar geleden

Als je antwoord geeft op mijn vraag #3 kan ik je vertellen van hoe en wat , ik gok nu dat hij achter je dashbordkastje zit.

RPJdeWeert (0), 10 jaar geleden

Recirculatieklep kun je bereiken door de bovenplaat van het dashboard te verwijderen, en de luchtbuis aan de bijrijderszijde weg te halen. Dan zie je hem zo zitten.

kaleido 1 (1855) PRO, 10 jaar geleden

Volgens mij dwalen we af, ik krijg trouwens nog steeds geen antwoord op mijn vragen ?

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Vlgs mij ook.
Eerst gaat het over de airco,dan ineens over de recirculatieklep.

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

TS begon over beslagen ramen door kapotte airco.....

kaleido 1 (1855) PRO, 10 jaar geleden

Laat ts eerst eens antwoorden op de vele gestelde vragen !!!!!!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.