Renault Laguna: Versnellingsbak demonteren

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v (K4M)

Wij hebben zojuist een klant opgehaald die met een vastgeslagen versnellingsbak onderweg stond. Hij begon lawaai te maken, en tijdens het op laten komen van de koppeling na het terugschakelen blokkeerde de bak.

We hebben een aandrijfas gedemonteerd omdat hij niet meer met de pook te bedienen was en niet voor of achteruit meer wilde.

Einde verhaal lijkt mij.

Mijn vraag:

1: Moet het subframe weg, of is dit "deelbaar"?

2: Kan er ongestraft een bak van een 1.8 16V onder? Of heeft deze een andere eindoverbrenging? Of eventueel van een Megane 1.6 16V?

Ik wacht jullie reaktie af,

Met vriendelijke groet, Willem.

Fordmonteur

Geplaatst door Fordmonteur (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

timhoeks (0) PRO, 14 jaar geleden

je moet even goed naar de bakcode kijken. waarschijnlijk begint ie met jb of pk. alles past niet zomaar op elkaar. maar een fordmonteur kent vast een renault monteur toch? even vragen naar de bakcode en dan dezelfde terug monteren. het is inderdaad wel mogelijk dat ie onder een ander type renault ook voorkomt.

en het subframe is deelbaar.je hoefd enkel een dwarsbalkje weg te halen. middelste motorsteun ook even los voor net ff die meer beweegbaarheid en dan is het een floep/flap klus

Fordmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reaktie!
Zal morgen eens een Renault collega bellen!

Groet, Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.