Renault Laguna: versnellingsbak schiet uit zijn 5

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8/16v

Hallo,

Vandaag deed zich het volgende probleem voor, met mijn handgeschakelde Laguna. Op de snelweg rijdend in zijn 5, schiet ie ineens in zijn vrij. Verder geen gekke geluiden of vreemd/zwaar schakelen. Alle andere versnellingen werken gewoon goed. Even gestopt, daarna 30 km in zijn 5 kunnen rijden, daarna schoot ie er weer uit. Later nog een stukje gereden, als ie eruit schiet en daarna terugschakelt naar 3 of 4 krijg je hem niet meer in zijn 5. Alleen als je helemaal gaat stil staan en weer vanuit stilstand opschakelt krijg je hem weer in zijn 5.

Al even wat gelezen op problemcar. Is dit alleen de afstelling van de stang tussen pook en bak? Met mijn beperkte kennis lijkt mij deze stang van buitenaf te verstellen (zie stelmoer op bijgevoegde foto). Of moet de bak uit elkaar om tandwielen te vervangen?

Wat misschien meespeelt is dat deze problemcar op de nominatie staat binnen een half jaar in te ruilen en ik dus eigenlijk geen zin meer heb in dure reparaties

Alvast bedankt voor een reactie.
Marcel
[url=http://imageshack.us][img]http://img166.imageshack.us/img166/6568/...[/img][/url]

MUD

Geplaatst door MUD (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

MUD (0), 17 jaar geleden

Niemand?

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Deksel van 5e versnelling los halen (bak hoeft er niet achter weg) en kijk dan of de centrale moer niet is los gelopen.

MUD (0), 17 jaar geleden

Ok Sjaak Bedankt, ik zal het bekijken. Als die moer los zit een kwestie van aandraaien neem ik aan. Maar wat als ie wel vast zit?

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Dan kan je hem aandraaien, tenzij er veel beschadigd is.

MUD (0), 17 jaar geleden

Hoi Sjaak,

Het was inderdaad een losgelopen moer. Echter niet van de centraal as maar van een parallele as. Maar werkt weer. Zonder al te grote ingreep.

Bedankt voor de hulp.

Groeten,
Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.