Renault Trafic Phase Iii: Versnellingsbak Trafic II

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Deze versnellingsbak - 6-versnellingen- maakt in de 1e een behoorlijk schurend geluid. Verdere versnellingen zijn geruisloos. Iemand ervaring met deze klacht en hoe ernstig moeten we dit nemen. Klant wil ermee naar de Noordkaap in Juni en beetje vervelend als hij dat niet redt.

En als we hem moeten vervangen, enig advies qua reparatietijd die ik moet aanhouden ???

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (165) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

zou een ruilbak monteren
meestal slijten de lagers in t huis
en de tijd
ik vind t snelste om t front los te halen
dan ben je ongeveer 8 uur bezig en kan je overal goed bij
maar dat vind ik
heb een paar opels en renaults gedaan

alfons262 (0) PRO, 15 jaar geleden

wij reviseren zelf.6keer lager vervangen,even kijken naar de 2cardanlagers of deze nog goed zijn,aandrijfaskeering plus priceaskeering vervangen.druklager mee vervangen.we rekenen voor dit alles ongeveer inclusief de en montage van de bak rond de 1300 euro.reken op 1,5 dag werk.ik laat hiervoor het frond en subframe zitten, valt best te doen.

Siem Bijman (165) PRO, 15 jaar geleden

Dankje jongens, volgende week gaan we hem eraf halen.

Siem Bijman (165) PRO, 15 jaar geleden

Zit er weer onder. Wel een klus, maar op zich ook wel weer te doen. We hebben van een collega moderator een mooie beschrijving gekregen uit een werkplaats handboek: 27 blz. leesplezier!!! Dank daarvoor opeltje!

Maar goed we hebben hem laten reviseren en ook gelijk maar een nieuw druklager gemonteerd, want die gaan na 185.000 km eerdaags ook stuk en kun je opnieuw beginnen. Naast lagers zijn er ook nieuwe tandwielen ingekomen.

Sander10757 (0) PRO, 15 jaar geleden

wat koste die grap?

Siem Bijman (165) PRO, 15 jaar geleden

Revisie van de bak kost 1250 ex. Plus een ruime dag werk, druklager en olie dus reken maar uit, dit jaar geen vakantie voor deze mensen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.